24 Νοεμβρίου, 2024

Λαχταριστά και τραγανά κριτσίνια κανέλας στο πι και φι!

Λαχταριστά και τραγανά κριτσίνια κανέλας στο πι και φι!

Με μόνο 3 υλικά

Το πιο γρήγορο γλυκό σνακ είναι αυτό που ακολουθεί. Τα κριτσίνια κανέλας είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά, αρκεί να πάτε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσετε (αν δεν τα έχετε ήδη) τρία μόλις υλικά. Μάλιστα με τη συγκεκριμένη συνταγή βγαίνει αρκετά μεγάλη, που θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε για να γευτείτε όποια άλλη στιγμή θέλετε. Δείτε πως στα Tips!

Υλικά

  • Ενα πακέτο σφολιάτα
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
  • Πριν η σφολιάτα ξεπαγώσει τελείως και γίνει πολύ μαλακή με το αξεσουάρ για το κόψιμο πίτσας ή με μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα
  • Πασπαλίζουμε τις λωρίδες της σφολιάτας με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης και το πατάμε με ένα κουτάλι (όχι πολύ έντονα) για να εσωματωθεί με τη σφολιάτα
  • Στρίβουμε τις λωρίδες για να πάρουν όμορφο σχήμα
  • Τοποθετούμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
 τραγανά κριτσίνια κανέλας

Tip 1: Αν θέλουμε μπορούμε αφότου έχουμε δώσει το σχήμα να αλείψουμε τις λωρίδες με ένα μείγμα (1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό), για να πάρουν τα κριτσίνια μας πιο ωραίο χρώμα.

Tip 2: Τα κριτσίνια μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα τοποθετήσετε τα στην κατάψυξη. Τοποθετήστε το αντικολλητικό χαρτί με τα ψημένα κριτσίνια στην κατάψυξη σε μία στρώση για τουλάχιστον μία ώρα. Αφού καταψυχθούν, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο, αφού τα χωρίσετε με αντικολλητικό χαρτί, και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες. Για να τα ζεστάνετε και για να ξαναγίνουν τραγανά τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C και ψήστε τα για 12-13 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Reduce bounce rates