23 Νοεμβρίου, 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! – ΕΚΕΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ “ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ” – ΕΚΕΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Ο κορωνοϊός έχει «γονατίσει» την Ευρώπη, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για μεταφορά των κέντρων της πανδημίας και μάλιστα με πολύ χειρότερα αποτελέσματα από όσα βιώνουμε αυτή την στιγμή.

Αυτή την στιγμή, 447.030 έχουν μολυνθεί από τον covid-19, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στη Νέα Υόρκη, η οποία δέχεται μια απίστευτη επίθεση από τον ιό την τελευταία εβδομάδα, σε σημείο που οι προβλέψεις είναι κυριολεκτικά… μαύρες!

Το ποσοστό με τον οποίο επιτίθεται ο Covid- 19 για να μολύνει τους πολίτες της Νέας Υόρκης είναι πενταπλάσιο απ’ ότι στην υπόλοιπη χώρα, προειδοποιούν οι ειδικοί βάζοντας σε καραντίνα περίπου 144 εκατομμύρια των ΗΠΑ.

Οι επόμενες «πύλες της κόλασης»

Ωστόσο, με βάση την επιδημιολογική τροχιά του Covid- 19, η Μαδρίτη και το Λονδίνο θα μπορούσαν να γίνουν τα επόμενα hot spots της νόσου στην Ευρώπη.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, οι θάνατοι, πλέον, διπλασιάζονται κάθε δύο μέρες, όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Στην Μεγάλη Βρετανία, 422 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους- μόνο στο Λονδίνο οι νεκροί έφθασαν τους 143- ενώ τα κρούσματα τα 1427.

Στην Ισπανία, ο αρχές ζήτησαν από το ΝΑΤΟ έκτακτη βοήθεια σε ότι αφορά τον ιατρικό εξοπλισμό, όπως 500 χιλιάδες τεστ, αναπνευστήρες και προστατευτικές μάσκες.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία καταγράφηκαν 738 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας σε 3.434 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 47.610.

Νούμερα, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία τις επόμενες ημέρες…

Καταρρέει ο μύθος για τα υποκείμενα νοσήματα

Ένας 76χρονος από την Ξάνθη και ένας 42χρονος Γερμανός στην Κρήτη είναι τα δύο τελευταία θύματα του ιού Covid-19 στην Ελλάδα.

Ο ηλικιωμένος από την Ξάνθη ήταν κάτοικος της κοινότητας Εχίνου και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχής της Ξάνθης έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 9 κρούσματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κοινότητα του Εχίνου κηρύχθηκε από σήμερα έως και τις 7 Απριλίου σε υποχρεωτική καραντίνα.

Όσον αφορά τον 42χρονο Γερμανό κατέληξε το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είχε έρθει στην Ελλάδα πριν περίπου 15 ημέρες ως επισκέπτης καθηγητής για κάποιο μάθημα.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο άτυχος 42χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο άνδρας εμφάνισε πυρετό και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έμεινε αρχικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε πήγε στο νοσοκομείο.

Το «άγνωστο σύνδρομο»

Όπως αναφέρει το neakriti.gr το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής ήταν σε καλή κατάσταση ωστόσο στις 13:30 εμφάνισε μια αιμοδυναμική αστάθεια και οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν. Στις 16:00 ξαφνικά κι ενώ οι γιατροί είχαν πέσει «πάνω» στον ασθενή με όλες τους τις δυνάμεις, ο επικεφαλής της ΜΕΘ, καθηγητής εντατικολογίας κ. Γεωργόπουλος παρατήρησε ένα άγνωστο σύνδρομο στους πνεύμονες. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα ζωτικά του όργανα κατέρρευσαν και ο ασθενής κατέληξε στις 16:12. Επίσημη αιτία θανάτου θεωρείται η πνευμονική εμβολή που προήλθε από σηψαιμικό σοκ στους πνεύμονες.

Πώς βρέθηκε στην Κρήτη

O 42χρονος Γερμανός ήταν επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορονοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας.

Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Η επιδείνωση της κατάστασης

Αρχικά ο καθηγητής παρέμεινε στο σπίτι της φίλης του, όταν παρουσίασε μια σχετική επιβάρυνση, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου εισήχθη στην ειδική μονάδα κορωνοϊού. Στη μονάδα παρέμεινε για δύο μέρες και στη συνέχεια η υγεία του επιβαρύνθηκε ραγδαία, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε μέχρι που ήρθε η επιδείνωση και κατέληξε. Θεωρείται ότι ο καθηγητής κόλλησε τον ιό πιθανότατα στη Γερμανία, μάλιστα όταν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ιχνηλατήθηκαν οι επαφές του και η βοηθός του στο εργαστήριο στη Γερμανία, βρέθηκε θετική στον ιό .

 

 

Reduce bounce rates