18 Οκτωβρίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο – «Τίποτα δεν συνέβαινε χωρίς τις εντολές του»

Προτείνει την ενοχή του για βαριά σωματική βλάβη

Από Κυριάκος Μελλίδης

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών πρότεινε την ενοχή του πατέρα Αντώνιου για περιστατικά κακοποιήσεων στην Κιβωτό του Κόσμου. Επίσης, εισηγήθηκε την απαλλαγή του για επιμέρους αδικήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε απειλή.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να κριθεί ένοχος για πλημμεληματικές πράξεις που σχετίζονται με σωματικές βλάβες στο Βόλο και στη Χίο, όπου τέσσερα στελέχη των δομών χαρακτηρίζονται ως φυσικοί αυτουργοί.

«Ο πατέρας Αντώνιος ήταν κεντρικό πρόσωπο της Κιβωτού, ιδρυτής και έμπνευση του έργου. Λειτουργούσε ως πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά. Παιδιά κατέθεσαν στο δικαστήριο πως “ήταν ο πατέρας μας”», ανέφερε η εισαγγελέας.

Μάρτυρας δήλωσε ότι τίποτα δεν γινόταν στην Κιβωτό χωρίς την έγκριση του πατέρα Αντώνιου, ενώ άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι ο λόγος του ήταν νόμος. Από τις καταθέσεις προκύπτει ο ενεργός και κυρίαρχος ρόλος του πατέρα Αντώνιου, ενώ η άποψή του ήταν καθοριστική για την Κιβωτό.

Η εισαγγελέας κατέληξε αναλύοντας το ρόλο κάθε κατηγορούμενου, επισημαίνοντας ότι όλοι είχαν υπό την προστασία τους τους παθόντες. Η πρόταση της εισαγγελέως για την έδρα συνεχίζεται.

Η κατάθεση του πατέρα Αντωνίου προ ολίγων ημερών

Reduce bounce rates