18 Οκτωβρίου, 2024

Liveblog ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη – Ζητήθηκε εκ νέου διαγραφή του

Η Όλγα Γεροβασίλη σε στιγμή έντασης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά από αρκετές διεργασίες συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μελών προκειμένου να υπάρξει απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε η διαδικασία που κρίνει και το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα.

Ήδη κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε νέα πρόταση παραπομπής του για διαγραφή από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξαν διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις (εντός κι εκτός της αίθουσας) μεταξύ των «kasselistas» και των «87».

Παράλληλα, τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ζήτησε ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

Σχετικά με την πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (και πρώην οικονομικός διευθυντής) του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος, ανέφερε:

«Υπάρχουν οι 17 λόγοι του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο, το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι’ αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση της πλευράς Κασσελάκη: «Το 147 είναι άκρως οριακό, το οποίο έχει προέλθει από δυο πολιτικές παρατηρήσεις: πρώτον ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των μελών της ΚΕ, δηλαδή από 295, έγιναν 293», ανέφεραν πηγές του έκπτωτου προέδρου.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, από τα δύο άτομα που λείπουν, ο ένας φέρεται να είναι ο Λαμπρινός και «δικαίως γιατί, ανήκε σε άλλο κόμμα, στην Νέα Αριστερά», όπως τονίζουν, αλλά «που πριν δυο εβδομάδες υπήρχε, αφού ανήκει σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής». «Τώρα που δεν τους βόλευε, τον αφαίρεσαν», όπως σημειώνουν, ενώ «αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα μετά την παραίτησης του Μενέλαου Γκίβαλου», όπως τονίζουν.

Εντάσεις και ένσταση από Τζάκρη

Μεταξύ άλλων, η Θεοδώρα Τζάκρη που είχε αντιπαράθεση με την Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε και ένσταση για μη απαρτία.

Από το πρωί στο χώρο επικρατούν υψηλοί τόνοι και ένταση με εκατέρωθεν καταγγελίες.

«Συνεδριαζουμε κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα», δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της ΚΕ.

«Το μόνο που μένει είναι ο αποκλεισμός Κασσελάκη με διάταγμα», είπε νωρίτερα η προσκείμενη στον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ για «γελοία μεθόδευση» έκανε λόγο ο Θανάσης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία που θα αφορά αποκλεισμό Κασσελάκη από την εκλογική μάχη.

Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι πολιτική και μπορεί να ανατραπεί στο συνέδριο. Στο μεσοδιάστημα, βεβαίως, δεν θα λογίζεται ως υποψήφιος.

Live Updates
17:33
Σπύρος Κόλλιας

Αντώναρος: Με τον νόμιμο πρόεδρο απέναντι στη σταλινική νομενκλατούρα

Ανάρτηση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Με τον νόμιμο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Απέναντι στη σταλινική νομενκλατούρα», έγραψε σε ανάρτησή του την ώρα που είναι σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

17:29
Σπύρος Κόλλιας

Το παρασκήνιο από τα τελευταία ρεπορτάζ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα κανάλια, όπως είναι φυσικό διατηρούν συνεχείς συνδέσεις με τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας πληροφορίες και παρασκήνιο μέσα από ρεπορτάζ:

17:23
Σπύρος Κόλλιας

Νέα προσθήκη από Μουζάλα κατά της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Παράλληλα, ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε προσθήκη για να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

17:21
Σπύρος Κόλλιας

Πληροφορίες για εισήγηση καθαίρεσης της Θεοδώρας Τζάκρης από γραμματέας της ΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, έγινε εισήγηση στην ΚΕ για να καθαιρεθεί η Θεοδώρα Τζάκρη από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

17:09
Σπύρος Κόλλιας

Πηγές Κασσελάκη: «Άκρως οριακό το 147»

«Το 147 είναι άκρως οριακό, το οποίο έχει προέλθει από δυο πολιτικές παρατηρήσεις:

– πρώτον ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των μελών της ΚΕ, δηλαδή από 295, έγιναν 293», σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, από τα δύο άτομα που λείπουν, ο ένας φέρεται να είναι ο Λαμπρινός και «δικαίως γιατί, ανήκε σε άλλο κόμμα, στην Νέα Αριστερά», όπως τονίζουν, αλλά «που πριν δυο εβδομάδες υπήρχε, αφού ανήκει σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής».

«Τώρα που δεν τους βόλευε, τον αφαίρεσαν», όπως σημειώνουν, ενώ «αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα μετά την παραίτησης του Μενέλαου Γκίβαλου», όπως τονίζουν.

Κατά τις ίδιες πηγές, «10% του 147 δηλαδή 14 μέλη είναι από την πλευρά Πολάκη για τον αποκλεισμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιες μεθόδους», καταλήγουν.

17:03
Σπύρος Κόλλιας

Γεωργόπουλος: Επικαλείται τρεις νέους λόγους για νέα παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή να υπάρξει απόφαση του οργάνου, με την οποία θα παραπέμπεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, κατέθεσε ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και τέως οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργόπουλος επικαλείται δε, 20 λόγους, τους 17 που είχε επικαλεσθεί σε αντίστοιχο υπόμνημα ο Θέμης Μουμουλίδης συν άλλους τρεις:

– Το εξώδικο Κασσελάκη.
– Τη συνέντευξη του τέως προέδρου στον ΑΝΤ1
– Τη σημερινή προσπάθεια οι αντιπρόσωποι του Στέφανου Κασσελάκη να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

16:55
Σπύρος Κόλλιας

Φαραντούρης: Ένα κόμμα θα πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ βάσης, οργάνων και ηγεσίας

Ήδη έχουν πάρει τον λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Γιάννης Μαντζουράνης αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ συνεχίζονται οι ομιλίες των μελών του οργάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαραντούρης είπε μεταξύ άλλων στην ΚΕ: Τίποτα δεν γυρνάει γρηγορότερα από έναν πομπώδη νεωτερισμό. Ένα κόμμα θα πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ βάσης, οργάνων και ηγεσίας.

16:50
Σπύρος Κόλλιας

Το επεισόδιο ανάμεσα στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο νωρίτερα οι κάμερες είχαν καταγράψει το παρακάτω επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με το κλίμα να είναι ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί και μέσα στη συνεδρίαση:

16:48
Σπύρος Κόλλιας

Πληροφορίες για επίθεση Φάμελλου σε Παππά και Πολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Σωκράτης Φάμελλος επιτέθηκε στον Νίκο Παππά για τον τρόπο που τον αντικατέστησε ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στον Παύλο Πολάκη γιατί με τη συνάντηση που έκανε με τον Στέφανο Κασσελακη νομιμοποίησε την υποψηφιότητα του.

16:26
Σπύρος Κόλλιας

Η ένσταση της Τζάκρη για μη απαρτία στην ΚΕ

Η Θεοδωρα Τζάκρη έκανε ένσταση για μη απαρτία, αναφέροντας: «Λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο. Για δύο λόγους: Για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει απαρτία και δεύτερον γιατί η λήψη απόφασης επί του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία συνιστά νέα πρόταση μομφής επί έγκυρης και εγκαίρως κατατεθείσα σε σας υποψηφιότητας, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό για να περάσει απαιτεί να ψηφιστεί από το 50% +1 του συν όλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ούτε μια ψήφο λιγότερη. Ζητάω λοιπόν λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο» .

16:23
Σπύρος Κόλλιας

«Αρνήθηκε η ΚΕ τη λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου»

Συνεργάτες Κασσελάκη αναφέρουν: Αρνήθηκε η ΚΕ τη λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που έθεσε η κυρία Τζάκρη.

16:20
Σπύρος Κόλλιας

Γιάννης Μαντζουράνης στην ΚΕ: Με φρου-φρου και αρώματα δεν ασκείται πολιτική

«Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος όποιος δεν σέβεται το καταστατικό, τις αποφάσεις των νόμιμα εκλεγμένων οργάνων και εμποδίζει τη λειτουργία της ΚΕ.

Εμποδίζει το συνέδριο που προφανώς δεν θέλει. Με φρου-φρου και αρώματα δεν ασκείται πολιτική σε βάρος μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης όπως αυτή της ΝΔ».

16:17
Σπύρος Κόλλιας

Εντάσεις με μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε σεξιστική επίθεση από μέλος της ΚΕ που έκανε λόγο για «σύλλογο κυριών». Νωρίτερα υπήρξε άλλο ένα επεισόδιο με το μέλος της ΚΕ, Λεωνίδα Μπεχράκη να καταγγέλλει πως δέχτηκε απειλές ότι θα του κόψουν το αφτί με αφορμή σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

entasi stin ke tou syriza
Ένταση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

CNN Greece / Νίκος Ραζής

16:11
Σπύρος Κόλλιας

Πηγές μέσα από την Κεντρική Επιτροπή:

Αυτοί που προσπάθησαν να τορπιλίσουν τη διαδικασία δεν το κατάφεραν γιατί ποτέ δεν έμαθαν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο ότι μπορούν να ψηφίσουν το σακάκι του Κασσελάκη. Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από την κυρία Τζάκρη να πάρει πρώτα το καρτελάκι της και μετά να μιλήσει, κάτι που δεν έγινε και κάπως έτσι ξεκίνησε το επεισόδιο.

16:00
Σπύρος Κόλλιας

Επεισόδιο με Τζάκρη

Επεισόδιο με την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία θέλησε να μιλήσει χωρίς να έχει πάρει καρτελάκι. «Κασσελακικοί» ισχυρίζονται πως προσμετρήθηκε η κυρία Τζάκρη για την πλειοψηφία των 148.

15:49
Σπύρος Κόλλιας

Ανάρτηση Χρήστου Γιαννούλη: Το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια

Τελικά όπως φαίνεται τα SMS των υποστηρικτών του @skasselakis και των οδηγιών για το τι θα κάνουν οι μέσα και οι έξω και άλλα εξόχως αρνητικά δεν ήταν και τόσο προβοκάτσια. Επιβεβαιώνονται λέξη λέξη Βήμα Βήμα για να μην ξεκινούσε η συνεδρίαση της ΚΕ του @syriza_gr. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλες κουβέντες μη λες όπως λέει ο λαός μας. Και κυρίως το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια.

15:19
Ηλίας Μπενέκος

Γιάννης Μαντζουράνης: Συνεδριάζουμε κανονικά παρά τις προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν πρόβλημα

«Συνεδριάζουμε κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα» δήλωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της ΚΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοπροστατευτεί από διαδικασίες περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος. Μέλη της ΚΕ κάνουν δηλώσεις έξω από το χώρο της συνεδρίασης, αλλά δεν παίρνουν καρτελάκια» είπε.

15:11
Μαρία Κολώνα

Συγκεντρώθηκε η απαρτία των 148 – Ξεκινά σε λίγο η συνεδρίαση της ΚΕ

Βρέθηκε η απαιτούμενη απαρτία των 148 μελών και σε λίγο ξεκινά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

14:56
Ηλίας Μπενέκος

Τροπολογία για αποκλεισμό Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του CNN Greece Γιάννη Συμεωνίδη η τροπολογία που θα κατατεθεί θα αφορά αποκλεισμό Κασσελάκη από την εκλογική μάχη.

Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι πολιτική και μπορεί να ανατραπεί στο συνέδριο. Στο μεσοδιάστημα, βεβαίως, δεν θα λογίζεται ως υποψήφιος.

14:49
Ηλίας Μπενέκος

Ζητούμενο η απαρτία – Πόσοι λείπουν

Συνεχίζεται η προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 148 μελών προκειμένου να υπάρξει απαρτία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά λείπουν ακόμη δύο μέλη, τα οποία έρχονται από Βόλο και Μέγαρα.

Παρόντα μέλη ισχυρίζονται πως θα έρθουν τουλάχιστον δέκα ακόμα, δηλαδή ότι θα είναι τουλάχιστον 158.

Reduce bounce rates