21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδωμένη» η υποψηφιότητα Φάμελλου – Γιατί βγαίνει εκτός κούρσας ο Φαραντούρης – Αλλαγή σε κριτήρια και ημερομηνίες;

Η έκπληξη στην Κεντρική Επιτροπή που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς

Βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει ο εμφύλιος που εξελίσσεται στην Κουμουνδούρου, καθώς στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ανιχνεύεται πέμπτος με ποσοστό 9% και το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση  με 15,5%.

Οι υποψηφιότητες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο OPEN, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για την υποψηφιότητά του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, «κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου η οποία θα εκπροσωπήσει το μέτωπο των «87» και το μόνο που απομένει φαίνεται να είναι ο χρόνος της ανακοίνωσης της συμμετοχής του στις εσωκομματικές εκλογές.

Την ίδια ώρα ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει αναλάβει σημαντικά καθήκοντα αφού είναι μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ και μέλος του ΔΣ του Spinelli Group.

Κρίσιμες αποφάσεις και εκπλήξεις

Τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές οι επιλογές και ο αποφάσεις για τις υποψηφιότητες όμως ο χρόνος του συνεδρίου είναι κάτι που μπορεί να φέρει έκπληξη στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς.

Σημειώνεται ότι η πλευρά Πολάκη και η πλευρά Κασσελάκη θέλουν το συνέδριο να γίνει πάρα πολύ γρήγορα και αν είναι δυνατόν στις 3 Νοεμβρίου να στηθούν κάλπες σε αντίθεση με όλους τους άλλους που θέλουν ένα μήνα αργότερα να στηθούν οι κάλπες.

Ένα σημείο που μπορεί να αποτελέσει δυνατό γρίφο είναι τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων τα οποία δεν αναμένεται να αλλάξουν.

Reduce bounce rates