28 Μαρτίου, 2024

4 + 1 μύθοι για το σex που πρέπει να πάψετε να πιστεύετε

σεξ μύθοι

4 + 1 μύθοι για το σεξ που πρέπει να πάψετε να πιστεύετε

Κι όμως δεν ισχύουν!

Η πληροφόρηση που έχουμε για το σεξ είναι τεράστια αλλά όχι πάντα η σωστή. Μπορεί να έχεις ακούσει διάφορες θεωρίες οι οποίες στο τέλος καταλήγουν να είναι απλοί μύθοι.

Πολλά απ’ όσα πιστεύεις, δηλαδή, ενδεχομένως δεν έχουν καμία βάση.

Ο Δρ. Άαρον Κάρολ από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, μάλιστα, αποκάλυψε συνηθισμένες απορίες γύρω από το σεξ, οι οποίες αποτελούν μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους.

σεξ μύθοι

Οι μύθοι γύρω από το σεξ

1. Το «φυσιολογικό» μέγεθος δεν είναι 17 εκατοστά, όπως έχει καταγραφεί σε μελέτες που βασίστηκαν σε προσωπικές αναφορές – αλλά κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 14 εκατοστών

2. Οι άνδρες που έχουν πολλές μέρες να κάνουν σεξ δεν παράγουν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος

3. Το σεξ δεν είναι καλή γυμναστική, καθώς δε διαρκεί αρκετά ώστε να κάψουμε πολλές θερμίδες

4. Οι άνδρες δε σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

5. Και οι γυναίκες μπορεί να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων – Οι τροφές που τους βοηθούσαν να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Συγκεκριμένες τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή στο σ@ξ χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Παράλληλα, σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σ@ξ κατείχε ιδιαίτερη θέση. Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σ@ξ.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις φακές ως μια τροφή που μπορεί να κρατήσει έναν άντρα ικανό σε μεγάλη ηλικία, και μαζί του συμφωνούσε ο Αριστοτέλης. Ο Πλούταρχος πάλι πρότεινε την φασολάδα ως φαγητό που αυξάνει την λίμπιντο. Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου, αναφέρει στο βιβλίο της «Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές», μερικές από τις τροφές που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως αφροδισιακές.

Μεταξύ τους είναι φαγώσιμοι βολβοί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους μαγείρευαν με διάφορους τρόπους και τους έτρωγαν με σαλάτα, η οποίες περιείχαν μέλι και σουσάμι, δυο τροφές που επίσης αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σκόρδο είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Την εποχή του Ομήρου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά.

 Οι τροφές βοηθούσαν  τους Αρχαίους Έλληνες να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Τα μανιτάρια επίσης θεωρούνταν αφροδισιακά, με τις τρούφες να είναι στην κορυφή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα κρεμμύδια, ο σταφυλίνος και τα πράσα.

Από την άλλη, ο Ιπποκράτης πίστευε πως η μέντα κούραζε το σώμα και περιόριζε της τη στύση. Μαζί του όμως δεν συμφωνούσαν όλοι, αφού ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην δίνει στους στρατιώτες του να πίνουν αφέψημα μέντας, αφού το θεωρούσε ως ένα πολύ δυνατό αφροδισιακό.

Το σέλινο ανήκει στην ίδια κατηγορία, αφού κάποιοι στην αρχαία Ελλάδα το απέφευγαν συνδυάζοντάς το με τον θάνατο, αλλά ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» το αναφέρει ως μια τροφή που ανεβάζει κατακόρυφα το πάθος.