20 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο
Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ,αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.
Παρακάτω, παρατίθεται μια λίστα φαγητών που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου. Παράλληλα, προτείνονται και οι εναλλακτικές λύσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
1. Σόδα
Η σόδα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ζάχαρη. Είναι γνωστό πως η ζάχαρη αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα καρκινικά κύτταρα. Ακόμα και χωρίς της προσθήκη ζάχαρης ,αποτελεί μία κακή επιλογή καθώς πολύ συχνά περιέχει χημικά πρόσθετα όπως τεχνητές χρωστικές. Η πιο διαδεδομένη από αυτές είναι η Caramel IV που περιέχει ως συστατικό την καρκινογόνο ουσία 4-MEI ,αποτέλεσμα της επεξεργασίας αμμωνίας.
Εναλλακτικές προτάσεις – Η κατανάλωση νερού είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη σόδα , προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο σκεύασμα που δεν περιέχει Caramel IV.
2. Κόκκινο κρέας σχάρας
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υπέροχη γεύση που έχει το κόκκινο κρέας σχάρας! Η κατανάλωση του όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους καθώς σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, έχει αποδειχτεί πως η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής σε χημικό και μοριακό επίπεδο και την παραγωγή καρκινογόνων υδρογονανθράκων.
Εναλλακτικές προτάσεις– Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική επιλογή το κοτόπουλο