28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στην Ελλάδα

Άλλο ένα θύμα προστίθεται στην μακάβρια λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για άνδρα 70 ετών από την Καστοριά ο οποίος έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι μισοί από τους νεκρούς πλέον είναι από την Καστοριά.

Ο έκτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Πρόκειται για άνδρα από την Καστοριά. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο άνδρας 70 ετών πέθανε στο νοσοκομείο της Καστοριάς την Τετάρτη. Πλέον από τα έξι θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα τα τρία είναι από την Καστοριά και είναι όλοι τους άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το έκτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο κατέληξε σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό σε 418 τις τελευταίες 23 ημέρες της πανδημίας και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος ότι σε λίγο καιρό οι αριθμοί δεν θα έχουν κανένα νόημα καθώς θα ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα και μόνο αυτά που χρειάζονται νοσηλεία.

Είπε ακόμα ότι στα δύο με τρεις χιλιάδες υπολογίζονται τα κρούσματα στην Ελλάδα – με βάση τα μαθηματικά μοντέλα.

newsit