23 Ιουλίου, 2024

Όλα θυμίζουν βιολογικό πόλεμο! Έκρυβαν τον φονικό ιό πέντε χρόνια

Τελειωμό δεν έχουν οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη με τη «γέννηση» του νέου κορονοϊού, που υποδεικνύουν ότι το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 δεν είναι τόσο «αθώο» όσο φαίνεται, αλλά θα μπορούσε να πρόκειται για «ατύχημα» σε εργαστήριο ή ακόμη και για βιολογικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Κίνα!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το ντοκιμαντέρ κινεζικού καναλιού (που ανέδειξε στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η «Espresso») με τον Κινέζο ιολόγο Τιάν Τζουνχούα που συνέλεγε δείγματα ιών από νυχτερίδες μέσα σε σπηλιές της επαρχίας Χουμπέι, λίγο πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα μόλυνσης από τον Covid-19, ανατριχίλα προκαλεί και ντοκιμαντέρ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai 3!

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια και έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της χώρας Ματέο Σαλβίνι, υπονοούν ότι οι Κινέζοι είτε είχαν από τότε στα εργαστήριά τους τον Covid-19 είτε αυτός προέκυψε από εξέλιξη υπάρχοντος «τεχνητού» κορονοϊού. Το ντοκιμαντέρ της τηλεοπτικής εκπομπής «TGR Leonardo» που έπαιξε στη συχνότητα της Rai 3 στις 16 Νοεμβρίου 2015 (το μετέδωσε στις 31 Μαρτίου και το Βεργίνα TV) είχε μείνει καταχωνιασμένο και «ξεχασμένο» στην ιστοσελίδα της Rai για σχεδόν πέντε χρόνια, χωρίς κανείς να το έχει πάρει χαμπάρι, μέχρι που το έφερε ξανά στο φως ο Σαλβίνι.

Με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της Λέγκας επισήμανε ότι από το 2015 το ντοκιμαντέρ αναφερόταν σε έναν «σούπερ ιό» που παρασκευάστηκε σε εργαστήριο της Κίνας από νυχτερίδες και ποντικούς, και ήταν πολύ επικίνδυνος για τους ανθρώπους πλήττοντας κυρίως τους πνεύμονες. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα χαρακτηριστικά της δομής του κατασκευασμένου το 2015 κορονοϊού, ο τρόπος μετάδοσής του και τα πνευμονολογικά προβλήματα που προκαλεί μοιάζουν εντυπωσιακά με τον Covid-19.

Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι ερευνητές στην Κίνα απομόνωσαν μια πρωτεΐνη, γνωστή με τον κωδική ονομασία SHC014, από έναν ιό των νυχτερίδων. Στη συνέχεια την τοποθέτησαν πάνω στον κορονοϊό της Sars που έλαβαν από ποντικούς στο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξουν έναν εντελώς καινούργιο κορονοϊό, ο οποίος στα πειράματα που έκαναν αποδείχτηκε πολύ μολυσματικός για τους ανθρώπους. Μάλιστα οι Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο νέος κορονοϊός που παρασκεύασαν μπορούσε να μολύνει τις νυχτερίδες και από αυτές να μεταδοθεί απευθείας στους ανθρώπους, χωρίς να χρειαστεί να μολύνει πρώτα τους ποντικούς.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι όταν έγινε γνωστό πόσο επικίνδυνος μπορούσε να γίνει ο νέος κορονοϊός του 2015, η ελίτ των παγκόσμιων ερευνητών χωρίστηκε στα δύο. Αλλοι ζητούσαν την καταστροφή του και άλλοι υποστήριζαν ότι είναι «απειροελάχιστες» οι πιθανότητες να διαφύγει από το εργαστήριο. Ο πόλεμος που ξέσπασε στην επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με το «TGR Leonardo», οδήγησε τις αμερικανικές Αρχές να διακόψουν τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων που ως στόχο είχαν να παράξουν πιο μολυσματικούς ιούς.

«Αυτό δεν επηρέασε τους Κινέζους, που συνέχισαν απτόητοι τις έρευνές τους, οι οποίες ήταν ήδη πολύ προχωρημένες» αναφέρει το ντοκιμαντέρ, χωρίς να διευκρινίζει αν δεν επηρεάστηκαν διότι δεν λάμβαναν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ ή ότι συνέχισαν απτόητοι παρότι σταμάτησε η αμερικανική χρηματοδότηση.

Ωστόσο οι ιταλικές ιστοσελίδες που μεταδίδουν την είδηση, όπως η οικονομική Affari Italiani, τονίζουν πως πράγματι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν την κινεζική έρευνα και μετά την εφιαλτική γέννηση του ιού διέκοψαν τη χρηματοδότηση.

Το ιταλικό ντοκιμαντέρ μοιάζει σαν ένα κομμάτι του παζλ των αποκαλύψεων που σχετίζονταν με τη «σκοτεινή» δράση του ιολόγου Τζουνχούα! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο 40χρονος ιολόγος εργαζόταν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ουχάν, κοντά στην αγορά της πόλης από όπου ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19, παγώνει το αίμα όλων. Πρόκειται για το ίδιο εργαστήριο το οποίο κατονόμασαν τον Φεβρουάριο οι ερευνητές του South China University of Technology, Botao Xiao και Lei Xiao, ως το εργαστήριο από το οποίο διέφυγε ή αφέθηκε να φύγει ο Covid-19!

Reduce bounce rates