24 Μαΐου, 2024

Τσουχτερό πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδας και αποκλεισμός οι έλεγχοι στα διόδια πρόστιμο 300 ευρώ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έλεγχοι στα διόδια, πρόστιμο 300 ευρώ σε επίδοξους εκδρομείς και αφαίρεση πινακίδας

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛΑΣ θα καθιστά σημεία ελέγχων στα διόδια αλλά και στις εθνικές οδούς, καθώς σε σημεία από και προς τα αστικά κέντρα.

ADVERTISING

Το ίδιο θα πράττει και το Λιμενικό στα λιμάνια. Αεροδρόμια και ΚΤΕΛ θα μπορούν δε, να μεταφέρουν τους κατοίκους οι οποίοι σύμφωνα με το εκκαθαριστικό τους θα  ταξιδεύουν στο τόπο καταγωγής τους, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν.

“”Στα διόδια σε όλη την επικράτεια,  γίνεται έλεγχος των οχημάτων από την τροχαία σε 24ωρη βάση. Το Λιμενικό προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους στα λιμάνια” είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Διπλασιασμός προστίμου

Έκανε ακόμη αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς και προειδοποίησε με πρόστιμο 300 ευρώ (διπλασιασμός δηλαδή του προστίμου των 150), αφαίρεση πινακίδας και κίνδυνο αποκλεισμού στο χωριό, για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν.

“Η μετακίνηση εκτός του νομού κατοικίας για λόγους αναψυχής είναι καταχρηστική και θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

Σχολιάζοντας τα “σενάρια” για άρση των μέτρων και πιθανές ημερομηνίες, είπε: “η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη. Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε”, σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.

Reduce bounce rates