15 Ιουνίου, 2024

«Ο κορωνοϊός θα δείξει τα «δόντια» του…» – Προειδοποίηση από Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας

Σοκ!

Πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα». Ενώ, συγκλονίζει με το μήνυμά του ο Νικόλας Χρηστάκης, κοινωνιολόγος βιολόγος, καθηγητής στο Γέιλ.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν μας εφησυχάζουν τα χαμηλά νούμερα, γιατί ξέρουμε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα ανέβει και θα δείξει τα “δόντια” της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σπίτια μας».

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων απομόνωσης για τις επόμενες 15 μέρες. «Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό, τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».

Reduce bounce rates