19 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Βίντεο σοκ με κρυφή κάμερα που καταγράφει Κινέζους να μολύνουν επίτηδες χώρους με τον ιό

Προσέξτε τι κάνουν

Ένα βίντεο σοκ κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και δείχνει ανθρώπους να προσπαθούν να μολύνουν κοινόχρηστους χώρους…

Στο βίντεο αναφέρεται ότι πρόκειται για Κινέζους οι οποίοι φέρουν τον φονικό ιό γνωστό σε όλους πλέον ως Κορωνοϊός. Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κολλήσουν συνανθρώπους τους που δεν νοσούν.

Άλλοι με το σάλιο και άλλοι απλά αγγίζοντας ανυποψίαστους ανθρώπους προκειμένου να μεταδώσουν τον ιό!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε είδους ανεύθυνης πράξης φέρνει σε κίνδυνο αμέτρητους ανθρώπους…

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως δεν γνωρίζουμε την γνησιότητα και την εγκυρότητα του συγκεκριμένου βίντεο και ότι αναπαράγουμε μόνο το viral θέμα των ημερών.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμα: Κορωνοϊός: Με πόσα χιλιόμετρα/ώρα «τρέχει» το φτέρνισμα;

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η αποκρουστική αγορά της Κίνας που «γέννησε» τον φονικό ιό

Απλά αποκρουστική αγορά της Κίνας που «γέννησε» τον φονικό Κορωνοϊό…

Η εικόνα μοιάζει με μετα-αποκαλυπτικό τοπίο σε πίνακα του Ουέιν Μπάρλοου: άνθρωποι που κυκλοφορούν ληθαργικά, με μάσκες να καλύπτουν το στόμα τους. Μια εγκαταλελειμμένη υπαίθρια αγορά. Μια ολόκληρη πόλη αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι πτήσεις και τα δρομολόγια των τραίνων από και προς αυτήν να έχουν όλα την ίδια ένδειξη δίπλα σε διαφορετικές ώρες: cancelled.

Και στο κέντρο αυτής της ομιχλώδους, άρρωστα κίτρινης φωτογραφίας, να δεσπόζει μία μονάχα «πυώδης» λέξη, η οποία δίνει την αίσθηση πως αναπνέει με μοναδικό στόχο να σκοτώσει όποιον έρθει σ’ επαφή μαζί της:

Ο συγκεκριμένος ιός εντοπίστηκε αρχικά στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου στην πόλη Ουχάν και «οδηγούσε» ανθρώπους σε βαριάς μορφής πνευμονία χωρίς σαφή και ευδιάκριτα αίτια.

Το τρομακτικό της όλης υπόθεσης είναι πως παρά το γεγονός πως μετά τους πρώτους θανάτους η Ουχάν μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα και 450 γιατροί μαζί με το προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της χώρας έσπευσαν εκεί, ο κορονοϊός έφτασε μέχρι την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Γαλλία, με τους ειδήμονες να φοβούνται πως λίαν συντόμως θ’ αποκτήσει παγκόσμιες διαστάσεις το ερεβώδες φαινόμενο.

αγορά της Κίνας

Το ερώτημα που γεννάται εδώ (εκτός από το εύλογο «Τι θα γίνει από δω και πέρα για να σταματήσει η επιδημία;») είναι το γιατί ξεκίνησε από την συγκεκριμένη πόλη ο ιός. Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί και μολύνθηκαν τόσο γρήγορα τόσα πολλά άτομα;

Η απάντηση φωλιάζει στην πιο αποκρουστική, ενδεχομένως, αγορά ολόκληρου του κόσμου: αυτή της Χουανάν.

Στην συγκεκριμένη αγορά- η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι κλειστή από την 1η Ιανουαρίου και έχει απολυμανθεί μετά τα πρώτα κρούσματα- πωλούνται ζώντα ζώα παρέα με τα νεκρά, με τις συνθήκες υγιεινής να καταπατώνται συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια.

Φίδια, νυχτερίδες, κοάλα, μικροί λύκοι, γουρούνια, όλων των ειδών τα πουλερικά, ψάρια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο διεστραμμένος ανθρώπινος νους βρίσκονται στα «ράφια» της Χουανάν, και είναι αυτά που «γέννησαν» τον κορονοϊό.

Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών διαπιστώθηκε πως ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τα ζώα στους ανθρώπους της συγκεκριμένης αγοράς.

Κορωνοϊός στην Κίνα

Μάλιστα, η επίσημη επιστημονική έκθεση του Σαββάτου (25/1) ανέφερε μία συγκεκριμένη πηγή μόλυνσης: της νυχτερίδες, οι οποίες πωλούνται κατά κόρον εκεί και αποτελούν έδεσμα για τους Κινέζους (συνήθως γίνονται σούπα), μαζί με τις κόμπρες που επίσης αποτελούν μέρος των διατροφικών συνηθειών των ατόμων της ανατολικής Ασίας.

Ο κορονοϊός είναι κατά 96.2% ίδιος με αυτόν που επιβιώνει στις νυχτερίδες (οι οποίες, με την σειρά τους, μολύνουν κυρίως τα φίδια) και μεταδίδεται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ζώα στους ανθρώπους- ό,τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή, και στην Ουχάν.

Οι περισσότερες πωλήσεις (μέχρι και κροκόδειλο μπορεί να βρει κανείς) στο “Huanan seafood Market” είναι παράνομες, με τις Αρχές να είναι ανεξήγητα ελαστικές και να εφαρμόζουν άψογα την τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα».

Οι σοκαριστικές εικόνες κοάλα κλεισμένων σε κελιά, γδαρμένων τρωκτικων σε καφάσια και λοιπών… εδεσμάτων προκάλεσαν την ετεροχρονισμένη παγκόσμια κατακραυγή, καθώς το πάρτι μικροβίων και οι μηδενικές προφυλάξεις είχαν ως αποτέλεσμα την «παραγωγή» ενός ιού που, για την ώρα, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι αντιμετωπίζεται 100%. Ζωντανές νυχτερίδες, ποντίκια, κόμπρες: Η αποκρουστική αγορά που «γέννησε» τον πιο φονικό ιό στον κόσμο

Η λέξη-κλειδί στην παραπάνω πρόταση είναι το «σχεδόν». Ας μείνει, τουλάχιστον, έτσι. Και μετά, σιγά-σιγά, ας προσβληθεί από κορονοϊό και η ίδια και ας αφήσει την τελευταία της λεκτική πνοή.

Reduce bounce rates