24 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός: Έλεγχος εισόδου από την Δευτέρα (16/03) στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα ψωνίζουμε πλέον

Κορονοϊός: Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, μετά τις ουρές που σημειώθηκαν στα σούπερ μάρκετ το Σάββατο – Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στο ωράριο και στα μέτρα ασφαλείας

Από Δευτέρα, 16/03 θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μιλώντας στο OPEN TV ανακοίνωσε το νέο μέτρο προκειμένου να αποτραπούν κρούσματα κορονοϊού.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Θα λειτουργούν και ως delivery

Από εκεί και πέρα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
  • Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση
  • Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα
  • Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)
  • Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, τα ντελίβερι θα γίνονται ακόμη και Κυριακές για να εφοδιάζεται το καταναλωτικό κοινό. Ακόμη, το αρμόδιο υπουργείο μελετά και την επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ, κάτι που μένει να φανεί αν θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν», ξεκαθάρισε προς όλους. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι και τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως ντελίβερι. Δηλαδή, θα μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες αυτό που θέλουν αλλά δεν θα μπορούν να πάνε στο εστιατόριο για φαγητό.

«Θα είμαστε αμείλικτοι. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης. Γι’ αυτό και έκλεισαν και τα παζάρια που γίνονταν σε Σχιστό και διάφορες άλλες περιοχές.

Reduce bounce rates