24 Μαΐου, 2024

Κοροναϊός: Σταμάτησαν οι… έλεγχοι στο “Ελ. Βενιζέλος” καταγγέλλει εργαζόμενος

“Καμία εξέλιξη λες και ο κοροναϊός ως χώρα δεν μας αφορά. Από την ημέρα μάλιστα που ανεστάλησαν και οι απευθείας πτήσεις της Air China από το Πεκίνο, σταμάτησαν και οι οποιεσδήποτε θερμομετρήσεις γινόντουσαν. Εδώ δεν υπάρχουν στο αεροδρόμιο απλές μάσκες. Δεν ξέρω τώρα με την Ιταλία ίσως γίνει κάτι, αλλά τι σημασία έχει αυτό. Αν δεν προσέξεις, δεν θα έχεις. Εδώ η Ιταλία που διοικητικά είναι πιο άρτια από εμάς και αντιμετωπίζει θέματα καθημερινά με τον ιό” αναφέρει ο καταγγέλλων και προσθέτει “εδώ δεν έχουμε μπει σε πνεύμα αυστηρών ελέγχων, διότι δεν υπάρχει καν έλεγχος. Κανείς δεν σκέπτεται τις πτήσεις από Κίνα μέσω άλλων διαδρομών. Τώρα με την Ιταλία τι θα γίνει; Θα πάμε μέχρι την Πάτρα ή το λιμάνι της Ηγουμενίτσα για οδηγίες, ενημέρωση και φυλλάδια κι όλα θα είναι εντάξει; Καλός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά παράλληλα και η κάθε χώρα θα πρέπει να λάβει τα δικά της μέτρα. Τώρα θα επιστρέψουν άρον άρον τα παιδιά από την Ιταλία και ήδη ανακοινώθηκαν πως δεν θα μπουν σε καραντίνα”.

Το πρόβλημα με την μετάδοση του ιού έχει ξεφύγει πλέον αφού ακόμα και οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τον αποκωδικοποιήσουν στο 100%.

“Όταν θα σκάσει το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας τότε θα τρέχουμε για όλα και η Ιταλία δυστυχώς έτσι την πάτησε. Ο κοροναϊός έχει ξεφύγει και από τους επιστήμονες, το βλέπουμε αυτό επιδημιολογικά τουλάχιστον, άλλοι λένε ότι θέλει 14 μέρες μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα και αλλού βλέπουμε ότι μεταδόθηκε στις 27 μέρες. Ακόμα δεν τον έχουν αποκωδικοποιήσει σε όλο του το φάσμα, δεν ξέρουν όλα του μυστικά οι λοιμωξιολόγοι επιστήμονες. Το μόνο που μπορεί να σώσει είναι πρόληψη και τίποτε άλλο. Εάν νοσήσουν εδώ στην Ελλάδα 100 άτομα θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα χωροταξικό στα νοσοκομεία”, τονίζει ο εργαζόμενος που μίλησε στο newsit.gr.

Reduce bounce rates