19 Μαΐου, 2024

Η ωμή αλήθεια από Έλληνα γιατρό στο Μπέργκαμο: «Είναι πόλεμος – Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει – Αν δεν λάβετε μέτρα…»

Δηλώσεις που τσακίζουν κόκαλα

Την ωμή αλήθεια της πραγματικότητας από τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος λέγοντας ότι: «Είναι πόλεμος – Aποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει – Αν δεν λάβετε μέτρα…»

Ο ίδιος είναι χειρούργος ΩΡΛ, όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση οι ειδικότητες μοιάζουν με… πολυτέλεια. Άπαντες εκπαιδεύονται και ρίχνονται στη μάχη κατά του Covid-19. Δεν περισσεύει κανένας. Πολλοί έχουν ονομάσει «Αποκάλυψη» τα όσα διαδραματίζονται εκεί, στο πιο προηγμένο νοσοκομείο της Λομβαρδίας, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα όριά του από τα συνεχή κρούσματα που καταφθάνουν. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο.

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση, δυστυχώς, δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο. Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίζουν ‘αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί’. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο -επί γης- Θεός ο γιατρός», ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν το χωράει ο νους

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. ‘Φεύγουν’ οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρόνων μέχρι 90 και βάλε. ‘Φεύγουν’ πιο εύκολα οι μεγάλοι, γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειές μας στους νέους και τους μεσήλικες, αλλιώς θα ‘έφευγαν’ και αυτοί, σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ», ανέφερε ακόμα ο κ. Γιούργος.

«Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει, το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά του», τόνισε επίσης και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, ακόμα και στην Ελλάδα. Όσοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και δεν υπακούν στις εντολές των ειδικών. Η κατάσταση δεν πρέπει με τίποτα να ξεφύγει και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης»

Reduce bounce rates