24 Ιουνίου, 2024

Επίδομα 800€: 13 ακόμη νέες κατηγορίες δικαιούχων – Δείτε ποιους αφορά

Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Αλλαγές ανακοινώθηκαν σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ καθώς δεκατρείς ακόμη κατηγορίες εργαζομένων εμπίπτουν και δικαιούνται το επίδομα από τη στιγμή που με υπουργική απόφαση η εργασία τους έχει δεσμευτεί λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης προς την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προέβη σε δήλωση πιθανής καταβολής αντίστοιχου επιδόματος και για το μήνα Μάιο.

Μέχρι χθες 850 χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν κάνει αίτηση οι οποίοι θα πληρωθούν στις 14 και 15 Απριλίου. Η περίμετρος των μέτρων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα διευρυνθεί και τον Μάιο και τον Ιούνιο εάν χρειαστεί

επίδομα

Αναλυτικά:

 • Καλλιτέχνες
 • Ξεναγοί
 • Τουριστικοί συνοδοί
 • Οικοδόμοι
 • Ωρομίσθιοι
 • Ιεροψάλτες
 • Φορτοεκφορτωτές
 • Εργαζόμενοι Helexpo
 • Μουσικοί
 • Ηθοποιοί
 • Ταξιθέτες
 • Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
 • Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περί τους 100.000 εργαζόμενους.

Προσοχή: Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσετε αν δεν πάρετε τώρα το επίδομα των 800 ευρώ

Το επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί τμηματικά από τις 15/4 έως τις 10/5 στους εργαζομένους επιχειρήσεων, που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες, που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ χρειάζεται προσοχή στο τι πρέπει να κάνετε, αν δεν καταφέρετε να το πάρετε τις επόμενες ημέρες.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, λοιπόν, ορίζονται οι προθεσμίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, τόσο από τους εργοδότες στην Εργάνη, όσο και από τους εργαζομένους στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Στην ίδια εγκύκλιο τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέχρι πότε μπορούν οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις, πότε μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τροποποιήσεις αλλά και το πότε θα γίνουν πληρωμές. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, παράλληλα, προέβλεψε… 800άρι και για τον Μάιο.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να «διακοπεί» η αναστολή σύμβασης εργασίας διάρκειας 45 ημερών για να καλυφθούν έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσετε αν δεν πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας στις 10 Απριλίου για την υποβολή των δηλώσεων στην Εργάνη από τους εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, δίνεται περιθώριο από τις 11/4 έως τις 13/4 για τη διόρθωση τυχόν λαθών.

Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.

Επίσης, για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21/4 έως τις 23/4. Επομένως, οι δεύτερες πληρωμές θα γίνουν 27-30 Απριλίου. Ο τρίτος γύρος πληρωμών προγραμματίζεται από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με τον ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου, καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Για παράδειγμα:

– Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 2 μπορεί να υποβάλει δήλωση στις 2 Απριλίου, στις 12 και στις 22.

– Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 3 μπορεί να υποβάλει δήλωση στις 3 Απριλίου, στις 13 και στις 23.

– Τα λάθη που θα διορθωθούν από την 1η έως τις 3 Μαΐου θα αφορούν εργαζομένους που θα λάβουν τα 800 ευρώ από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Reduce bounce rates