25 Ιουνίου, 2024

Δώρο Πάσχα: Αυτοί θα το πάρουν μέχρι Μεγάλη Τετάρτη (15/4) – Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε

Σας αφορά!

Το Δώρο Πάσχα έρχεται ως μια νέα ανακούφιση, δίπλα στο επίδομα των 800 ευρώ, για το οποίο μπορείτε να δείτε ποια βήματα μπορείτε να κάνετε, για να μην το χάσετε, ακόμη κι αν δεν το πάρετε τώρα, με μια συγκεκριμένη κατηγορία να παίρνει το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4).

Συγκεκριμένα, το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου από όλες τις επιχειρήσεις, αλλά η προθεσμία αυτή αφορά όσες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνονται στις ΚΑΔ, ή όσες έχουν κλείσει με κρατική εντολή εξαιτίας της πανδημίας. Αντιθέτως, όμως, όλες οι υπόλοιπες πρέπει αναγκαστικά να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μέχρι τις 15 Απριλίου.

Το Δώρο του Πάσχα διασφαλίζεται στο ακέραιο και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Οι εργοδότες αυτών των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν έως το καλοκαίρι και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου και το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα (αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, ή στους πληττόμενους ΚΑΔ) μπορούν να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα έως το τέλος Ιουνίου 2020.

Το Δώρο Πάσχα θα πληρωθεί μειωμένο από τις επιχειρήσεις κατά το μέρος που δεν είναι δεδουλευμένο από τους εργαζομένους λόγο της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, διότι δεν θα έχουν εργαστεί το μέρος εκείνο που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία.

Mε απόφαση του Πρωθυπουργού το μέρος αυτό θα επιδοτηθεί από το κράτος και δεν θα πληρωθεί από τους εργοδότες.

Παράλληλα, μπορείτε να υπολογίσετε το ποσό που δικαιούστε, κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ.

Reduce bounce rates