28 Φεβρουαρίου, 2024

Γιάννης Πρετεντέρης…. Άντε μην πάρω ανάποδες

Λάβρος ο δημοσιογράφος

“Άντε μην πάρω ανάποδες”: Ο Γιάννης Πρετεντέρης απαντά στις φήμες που τον ήθελαν διασωληνωμένο λόγω κορωνοϊού

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ασθενής από τον κορvνοϊό, αλλά βρίσκεται σπίτι του και αναρρώνει και δεν είναι στο νοσοκομείο ούτε είναι διασωληνωμένος. Αυτό το μήνυμα μεταφέρει ο ίδιος σε απάντηση σε διάφορα ιστοσελίδες που έγραψαν ότι είναι βαριά και ότι βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ιστορίες για αγρίους που μάλλον τον εξόργισαν αν κρίνομε από το ύφος του tweet.

” Πρετεντέρης @ta_nea καλημέρα σε όλους κι ευχαριστίες από καρδιάς για τις ζεστές ευχές σας. Καποιοι ανόητοι διακινουν οτι δήθεν κάπου νοσηλέυομαι. Είμαι σπίτι με τα βιβλία μου, τα γραψίματα μου κι ακούω τους γιατρούς μου. Άντε να μην πάρουμε καμία ανάποδη #Covid_19

«Το Πάσχα δε σουβλίζουμε αρνιά στο χωριό, #μένουμε_σπίτι» – Το μήνυμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την καραντίνα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προανήγγειλε, με τη σειρά του, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τονίζοντας στις δηλώσεις του, ότι «το Πάσχα θα μείνουμε σπίτι μας και δε θα πάμε στο χωριό να σουβλίσουμε αρνιά», προσθέτοντας πως «δεν είναι ίδιο, όπως κάθε χρόνο, έχουμε χρόνια να το γιορτάζουμε όπως πρέπει».

Ο κύριος Πέτσας έκανε τη δική του καθιερωμένη ενημέρωση για όλα τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί στη «μάχη» εναντίον του κορωνοϊού, κάνοντας αρχικά αναφορά για όσα γνωστοποίησαν νωρίτερα οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τονίζοντας ύστερα όσα μέτρα πήρε η ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτίσει τον φονικό ιό.

Μέσα σε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε από την πλευρά όλων των Υπουργείων, το ξεχωριστό μήνυμα ήταν πως «το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς», επιβεβαιώνοντας στην ουσία όσα προ ημερών είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταστραφεί ό,τι έχουμε «χτίσει» μέχρι αυτή την ώρα με τα περιοριστικά μέτρα και να μην χαθούν ζωές από οποιαδήποτε απερισκεψία, ακόμη και για αγαπημένα μας πρόσωπα, αν και δεν ενημέρωσε για το πιθανό μέτρο του κλεισίματος των διοδίων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης, όμως, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται ακόμη από την Κυβέρνηση, ενώ επιφυλάχθηκε για την πιθανότητα λειτουργίας των εκκλησιών «κεκλεισμένων των θυρών», υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμη κάποια απόφαση επί του θέματος.

Ο κύριος Πέτσας, βέβαια, στάθηκε και στη δράση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε για το επόμενο δίμηνο, εν τέλει, το 50% από κάθε Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας πως «απέναντι στην κρίση της πανδημίας όλοι είμαστε ίσοι, αλλά ο καθένας βοηθά από την πλευρά του, με τις δικές του δυνάμεις».

Yannis Pretenteris @jpretenteris

Πρετεντέρης @ta_nea καλημέρα σε όλους κι ευχαριστίες από καρδιάς για τις ζεστές ευχές σας. Καποιοι ανόητοι διακινουν οτι δήθεν κάπου νοσηλέυομαι. Είμαι σπίτι με τα βιβλία μου, τα γραψίματα μου κι ακούω τους γιατρούς μου. Άντε να μην πάρουμε καμία ανάποδη #Covid_19