28 Μαΐου, 2024

“Βόμβα” ρωσικών ΜΜΕ: Στα πρόθυρα εξέγερσης ο τουρκικός στρατός

Πολύ περίεργα δημοσιεύματα έχουμε από ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία εγείρουν πραγματικά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό των “μη ελεγχόμενων” τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με την εμφάνιση ακόμα και σεναρίων εξέγερσης, ενώ και το χθεσινό “ξύλο” εντός του τουρκικού κοινοβουλίου, συντείνει σε μια γενικότερη εικόνα εσωτερικής σύγκρουσης στην Τουρκία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι οι Ρώσοι “έσωσαν” το 2016 τον Τούρκο πρόεδρο, εντοπίζοντας τις ύποπτες κινήσεις σε διάφορα στρατόπεδα, ενημερώνοντας έγκαιρα την

Φιάσκο η τουρκική επιχείρηση στη Συρία – Ξέμειναν από πυραύλους οι Τούρκοι -Bild: “Αδύναμος ο τουρκικός στρατός”

Σύμφωνα με το άρθρο, “ο τουρκικός στρατός φέρεται να είναι στα πρόθυρα εξέγερσης λόγω των μεγάλων απωλειών στη Συρία. Υπάρχει μια έκρηξη άσχημης κριτικής στον Ερντογάν, από την δική του στρατιωτική διοίκηση”.

“Είναι ασύμφορο για τη χώρα μας να εργάζεται κατά της κεντρικής κυβέρνησης της Συρίας, και να φέρει το βάρος ενός ιμπεριαλιστικού μεσολαβητικού πολέμου”, δήλωσε ο Τούρκος πρώην ναύαρχος Turker Ertürk.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται έντονα από πολλούς εν αποστρατεία Τούρκους ανωτάτους αξιωματικούς, που έχουν διασυνδέσεις στον τουρκικό στρατό, για τις μεγάλες απώλειες και τον χαμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος Anka-S, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλάμε για τις συνέπειες των ρωσικών και συριακών αεροπορικών επιθέσεων στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, τα θύματα των οποίων ήταν οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ο λόγος για αυτό ήταν η ανοικτή στρατιωτική υποστήριξη των ισλαμιστών μαχητών από την Άγκυρα, δηλαδή η επέμβαση της Τουρκίας για να σωθούν ακραίοι Τζιχαντιστές και Σύροι αντικαθεστωτικοί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση και πέριξ αυτής, φυσικά κατά του Ερντογάν, ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Το ίδιο ισχύει και σε πολλούς βουλευτές του Τουρκικού κοινοβουλίου, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τις ενέργειες του προέδρου της χώρας, που ξεκίνησε μια επίθεση κατά της Συρίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλειες στις τάξεις του τουρκικού στρατού, ενώ δεν παρείχε απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

Μια από τις προσωπικότητες του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Engin Ozkoch, κατηγόρησε τον Τούρκο ηγέτη για καταφανή επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, γεγονός που δείχνει μια προφανώς αρνητική στάση απέναντι στις πράξεις του Ρετζέπ Ερντογάν.

Ξέρουν κάτι οι Ρώσοι; – ”Έρχεται εξέγερση στην Τουρκία λόγω Συρίας!” – ”Κρύβει τον αριθμό των νεκρών ο Ερντογάν”

Είναι γνωστό ότι ο Engin Ozkoch επέκρινε τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου, κατηγορώντας τον ότι παρενέβη στις υποθέσεις ενός άλλου κράτους. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ανοιχτών κατηγοριών ξεκίνησε μια μαζική φιλονικία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγανάκτηση στην Τουρκία, Ρώσοι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν ότι το μπλοκ της τουρκικής αντιπολίτευσης, μπορεί να έχει κατά νου να κάνει “ακόμη και ένα νέο πραξικόπημα”, ιδίως όταν υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μιλούν πλέον ανοιχτά ενάντια στη συνέχιση της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Συρία.

“Η Τουρκία εξακολουθεί να υφίσταται καθημερινά απώλειες στη Συρία. Μέχρι σήμερα, ο συριακός στρατός σκότωσε και τραυμάτισε πάνω από 150 Τούρκους στρατιωτικούς.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν προσεκτικά να αποκρύψουν αυτό το φαινόμενο, αλλά η αναταραχή που υπάρχει στο εσωτερικό, μπορεί να εξελιχθεί σε μια προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης και ο Ερντογάν φοβάται πολύ γι ‘αυτό”, σημειώνει ο Ρώσος αναλυτής.

Όλες οι αποτυχημένες εκστρατείες είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την πτώση των ηγετών που τις διέταξαν, το ίδιο θα συμβεί και με τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί μάταια να ρεφάρει στον Έβρο, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα.

pentapostagma

Reduce bounce rates