23 Ιουλίου, 2024

Βόμβα από την Booking: Αλλάζει την πολιτική ακυρώσεων από σήμερα

Τα μέτρα που έχει πάρει η Booking για τις ακυρώσεις λόγω κορονοϊού, είχαν φέρει κύμα αντιδράσεων από τους ξενοδόχους της πλατφόρμας, για το λόγο αυτό αλλάζει την πολιτική ακυρώσεων από σήμερα, 6 Απριλίου! Τι θα ισχύει πλέον;

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος, στην πολιτική ακύρωσης “ανωτέρας βίας” της Booking ίσχυε ότι ο ξενοδόχος έπρεπε να επιστρέψει οποιαδήποτε πληρωμή εκ’  των προτέρων και χωρίς χρεώσεις σε ακυρώσεις των ταξιδιωτών που επηρεάζονταν και έγιναν μετά την εισαγωγή των σχετικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η Booking αλλάζει την πολιτική της “Ανωτέρας Βίας”

Πλέον, όπως αποκαλύπτει το money-tourism.gr, η Booking με επιστολή της προς τους ξενοδόχους κάνει γνωστό ότι για όλες τις νέες κρατήσεις που θα γίνονται από τις 6 Απριλίου 2020, δεν θα ισχύουν πλέον οι όροι Ανωτέρας Βίας για επισκέπτες που θέλουν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν την κράτησή τους λόγω της τρέχουσας επιδημίας του COVID-19. Για αυτές τις κρατήσεις θα ισχύουν οι κανονικοί όροι, σύμφωνα με τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας. Ο λόγος που αλλάζει αυτή την πολιτική, όπως δηλώνει η Booking, είναι ότι, πλέον η πλατφόρμα μπορεί να είναι σίγουρη ότι οι πελάτες θα γνωρίζουν τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, καθώς και το ρίσκο που παίρνουν όταν κάνουν νέες κρατήσεις, ειδικά κρατήσεις με Μη Επιστρέψιμη Τιμή ή με Μερική Επιστροφή Χρημάτων.

Αναλυτικά οι αλλαγές που εφαρμόζει στην πολιτική

Η Booking, στην επιστολή που δημοσιεύει το money-tourism.gr, ανακοινώνει τις αλλαγές που σχετίζονται με την πολιτική Ανωτέρας Βίας για τις ακυρώσεις επισκεπτών οι οποίες οφείλονται σε κυβερνητικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που προέκυψαν λόγω της επιδημίας του COVID-19.

Για κρατήσεις που γίνονται στις ή μετά τις 6 Απριλίου 2020:

  1. Η διαδικασία Ανωτέρας Βίας για τον COVID-19 που εφαρμόζουμε λόγω των κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα ισχύει.
  2. Ισχύουν οι κανονικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με κρατήσεις με Μη Επιστρέψιμη Τιμή ή με Μερική Επιστροφή Χρημάτων. Σύμφωνα με αυτές, εσείς θα έχετε τον έλεγχο σχετικά με το αν, πότε και πώς θα επιστρέψετε χρήματα σε επισκέπτες που έκαναν ακύρωση λόγω του COVID-19 για κρατήσεις που έγιναν στις ή μετά τις 6 Απριλίου 2020, με βάση την πολιτική που έχει επιλέξει ο επισκέπτης, την ατομική, νομική και κυβερνητική κατάσταση που επικρατεί, καθώς και την υποχρεωτική νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών.
  3. Θα προβάλουμε αναλυτικά νέα μηνύματα σε όλο τον ιστόχωρο και τις εφαρμογές μας τόσο πριν τη δημιουργία κράτησης όσο και μετά, για να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα του πελάτες για το ρίσκο που παίρνουν κάνοντας μία κράτηση με Μη Επιστρέψιμη Τιμή ή με Μερική Επιστροφή Χρημάτων στις ή μετά τις 6 Απριλίου 2020.
  4. Καθώς η κατάσταση σχετικά με τον COVID-19 εξελίσσεται διαρκώς, διατηρούμε το δικαίωμα να επαναφέρουμε τη συμβατική πολιτική Ανωτέρας Βίας. Αν συμβεί αυτό, θα σας ενημερώσουμε και η αλλαγή θα ισχύει μόνο για κρατήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από αυτήν την επικοινωνία.
  5. Παραμένετε υπεύθυνοι για την επαλήθευση της διαθεσιμότητάς σας στην πλατφόρμα μας, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου με βάση τους κυβερνητικούς περιορισμούς το κατάλυμά σας πρέπει να είναι κλειστό. Αν κάποιος επισκέπτης κάνει κράτηση για ένα δωμάτιο το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι διαθέσιμο, ο επισκέπτης θα πρέπει να λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων εκτός και αν συμφωνήσει σε κάποια διαφορετική λύση.

Για τις ενεργές κρατήσεις που έχουν γίνει πριν τις 6 Απριλίου 2020, ανεξάρτητα από την ημερομηνία check-in στο μέλλον:

  1. Δεν αλλάζει κάτι. Οι διαδικασίες Ανωτέρας Βίας, που εφαρμόζονται λόγω των κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών και αναφέρονται στο συμφωνητικό μας, ισχύουν κανονικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες αυτές, παρακαλούμε επισκεφθείτε το Partner Hub.
  2. Αναμένουμε ότι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα εφαρμόσουν δεσμευτικούς κανονισμούς που θα περιορίσουν την κινητικότητα του κόσμου. Οι διαδικασίες Ανωτέρας Βίας θα ισχύουν κανονικά για όλες τις κρατήσεις που έγιναν πριν τις 6 Απριλίου 2020, για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία, όπου οι κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο, παράνομο ή απαγορεύουν στους επισκέπτες να ταξιδέψουν ή να μείνουν στα καταλύματα στα οποία έκανα κράτηση. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το Partner Hub με νέες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες Ανωτέρας Βίας, καθώς και το πού αυτές εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.
Reduce bounce rates