28 Μαΐου, 2024

«Βόμβα» από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις: «Καλύτερα να μην…»

Όλα όσα είπε

Για το πότε και το αν θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε ραδιοφωνικό σταθμό και αποκάλυψε ότι εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Παιδείας το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις. Ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί το «λουκέτο» στα σχολεία και θα μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα

«Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά» είπε συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη.

Όσον αφορά στο πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, η υφυπουργός, μιλώντας στο Θέμα 104,6, παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά». Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

H υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις

Η ίδια τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ερωτηθείσα, τέλος, για το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι θα διεξαχθούν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».

 

Reduce bounce rates