28 Μαρτίου, 2024

Ζωγράφου: Βίντεο σοκ από την αιματηρή επίθεση με ματσέτα. «Περίμενα 1μιση ώρα το ασθενοφόρο» [video]

Ζωγράφου: Βίντεο σοκ από την αιματηρή επίθεση με ματσέτα. «Περίμενα 1μιση ώρα το ασθενοφόρο»

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση με ματσέτα στου Ζωγράφου.

Ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με ματσέτα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στου Ζωγράφου ήρθε στη δημοσιότητα, μεταφέροντας καρέ-καρέ τη στιγμή που ο δράστης επιτίθεται σε θαμώνες καταστήματος, τραυματίζοντας τέσσερα τέσσερα άτομα.

Όλα έγιναν στις 9:30 το πρωί, έξω από κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Κουσίδη στον αριθμό 53. Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος δείχνει τον 54χρονο να κρατά ματσέτα και να επιτίθεται σε πελάτες του καταστήματος, καθώς και σε περαστικούς, σκορπώντας τον τρόμο.

Από την παρέα που δέχτηκε επίθεση, ένα άτομο κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας, ενώ αρκετοί έντρομοι περαστικοί αλλά και υπάλληλοι του καταστήματος δείχνουν πανικόβλητοι από αυτά που γίνονταν μπροστά στα μάτια τους. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως ο δράστης, μετά την επίθεση, συνεχίζει να περπατά με αργό βήμα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Υπενθυμίζεται, πως ο 54χρονος ημεδαπός, είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν από τις 12-12-2020.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος:

Μετά την επίθεση, ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην οικία του ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί.

Μάλιστα, ο άνδρας αυτοτραυματίστηκε, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την πράξη του μετέβη στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη από όπου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε, ζητώντας να πάνε να τον συλλάβουν.

Πράγματι, ο 54χρονος συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα και οδηγήθηκε φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα τέσσερα θύματα της επίθεσης είναι ελαφρά τραυματισμένα και μετέβησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το ένα εκ των θυμάτων φέρει χτυπήματα στα πλευρά του, ενώ τα άλλα σε χέρια και πόδια.

Τα κίνητρα της επίθεσης εξετάζονται με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως την ώρα της επίθεσης ο άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Με ανάρτησή του στο Facebook θύμα της επίθεσης με ματσέτα στην περιοχή του Ζωγράφου περιγράφει τις συγκλονιστικές που έζησε

“Ήμουν το τελευταίο θύμα ίσως ενός άλλου θύματος, ενός ψυχικά πάσχοντα που από ότι μαθαίνω, το είχε σκάσει από το Δαφνί πριν αρκετό καιρό”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Κωστής Αλεβίζος, που το πρωί της Τετάρτης υπήρξε ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που δέχτηκαν επίθεση με ματσέτα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όλα έγιναν στις 9:30 το πρωί, έξω από κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Κουσίδη και το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του καταστήματος δείχνει τον 54χρονο δράστη να κρατά ματσέτα και να επιτίθεται σε πελάτες του καταστήματος, καθώς και σε περαστικούς, σκορπώντας τον τρόμο.

Υπενθυμίζεται, πως ο δράστης, είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν από τις 12-12-2020.

Ο Κωστής Αλεβίζος, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στον πνεύμονα και το χέρι, καταθέτει στο facebook την δική του μαρτυρία.

“Μου κάνει εντύπωση ότι δεν με προειδοποίησε κάνεις από τον παρευρισκόμενο κόσμο έτσι ώστε να προστατευτώ, όπως και το ότι ενώ είχα ακατάσχετη αιμορραγία, ο κόσμος άργησε να έρθει κοντά μου, σε μια γειτονιά που έχω ζήσει 33 χρόνια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ στέκεται στην σωτήρια επέμβαση πνευμονολόγου που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο και τον βοήθησε ενώ περίμενε το ασθενοφόρο επί μιάμιση ώρα!

Ο νεαρός αναφέρεται επίσης στην στήριξη δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και στους γιατρούς του Ευαγγελισμού και του Λαϊκού που, όπως λέει, “πέσανε πάνω του αμέσως”.