Ζάχος Χατζηφωτίου: Στον Άλιμο στα 98 του για να θαυμάσει συλλεκτικά αυτοκίνητα

Ζάχος Χατζηφωτίου: Στον Άλιμο στα 98 του για να θαυμάσει συλλεκτικά αυτοκίνητα

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου κλείνει τα 98, αλλά συνεχίζει να λατρεύει τα συλλεκτικά αυτοκίνητα

Ο αειθαλής Ζάχος Χατζηφωτίου επισκέφθηκε το «Alimos Classic Car Sunday» στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου για να θαυμάσει από κοντά τα σπάνια αυτοκίνητα αντίκες. Συλλεκτικά οχήματα, που φθάνουν έως και μισό αιώνα πριν, κέρδισαν τον θαυμασμό των επισκεπτών στην εκδήλωση Alimos Classic Car Sunday.

Αυτοκίνητα ιστορικά και σπάνια, με το νεότερο να είναι 30 ετών, κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, μισό χιλιόμετρο θάλασσας από τη μια και πράσινου από την άλλη, έγιναν το αντικείμενο ενδιαφέροντος όσων επισκέφτηκαν την εκδήλωση Alimos Classic Car Sunday.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν πάνω από 160 αυτοκίνητα κόρναραν παρατεταμένα και οι οδηγοί χαιρέτησαν το κοινό ανάβοντας τα φώτα κατά τη δύση του ηλίου.

Ζάχος Χατζηφωτίου – 17 ετών απέδρασε στην Αίγυπτο

Με χαρακτηριστική άνεση και χιούμορ, ο Ζάχος Χατζηφωτίου που σε λίγες μέρες κλείνει τα 98 (γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1923), μίλησε με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Πλάκα που ήταν γεμάτη κατσαρίδες, την απόδρασή του κατά τη διάρκεια της κατοχής σε ηλικία 17 ετών στην Αίγυπτο και τις πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες πήρε μέρος.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου τα τελευταία 20 χρόνια ζει στο Παλαιό Φάληρο (Πηγή: Notia.gr).

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

 608 total views,  2 views today

.

Απάντηση