Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Κατηγορείται για εξαπάτηση επιχειρηματιών

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης”, καθώς μαζί με άλλα δύο άτομα φέρεται να εξαπατούσε επιχειρηματίες, αποσπώντας χρηματικά ποσά, για τη γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών μετά την επιχείρηση που πραγματοποίησε το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές μαζί του συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα που είχαν συνολικά αποσπάσει το ποσό των 600.000 ευρώ.

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Ειδικό Δικαστήριο – Καταπέλτης η Ελένη Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος με πίεζε να εμπλέξω πολιτικούς στην υπόθεση Novartis

Το ότι δέχθηκε πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση Novartis πολιτικά πρόσωπα επανέλαβε η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου και ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και η διάδοχός της στην Εισαγγελία, Ελένη Τουλουπάκη. Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαλλάχθηκε οριστικά από την πολύκροτη υπόθεση.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε μετά από ερωτήσεις της προέδρου «ο Παπαγγελόπουλος δεν μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία για πολιτικούς για τη Novartis. Εγώ εξέλαβα ότι αυτό μου ζήτησε όταν μου είπε “Εχεις και παραέχεις στοιχεία. Στείλτα στη Βουλή και θα φροντίσουν άλλοι”. Το εξέλαβα διότι υπήρχε η προηγούμενη συνάντηση με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου που μου είχε πει για στοιχεία σε βάρος Βενιζέλου-Πικραμμένου».

Όπως ανέφερε η κυρία Ράικου αναφερόμενη στην παραίτησή της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, δύο μήνες πριν λήξει η θητεία της «μετά την επίθεση σε βάρος της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (σ.σ. η οποία επίσης έχει καταγγείλει τον κ. Παπαγγελόπουλο για πιέσεις στο έργο της) και την επίσκεψη στο γραφείο μου της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου που με ρωτούσε επίμονα για πολιτικά πρόσωπα, ένοιωσα ανησυχία. Μπορεί να ήταν υπερβολικός ο φόβος μου.

Ελένη Ράικου

Ήταν όμως ανθρώπινος» περιγράφοντας ότι αμέσως μετά την άρνησή της να διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή, ξεκίνησε η επιχείρηση στοχοποίησής της που την οδήγησε σε αλλεπάλληλους πειθαρχικούς ελέγχους, χωρίς ποτέ όμως, να τιμωρηθεί πειθαρχικά.

Όσον αφορά στη διάδοχο της, η μάρτυρας σημείωσε πως: «Πίστευα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε και καθοδηγούσε τη διάδοχο μου Ελένη Τουλουπάκη επειδή ήξερα ότι από παλιά είχαν σχέσεις». Ερωτηθείσα ωστόσο για την αναφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που η κυρία Τουλουπάκη κατηγορείται ότι δεν απέστειλε αμελλητί στη Βουλή με συνέπεια τη μη ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργού για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή – Ανδρέα Ξανθό, η κυρία Ράικου που πρώτη την είχε παραλάβει, είπε ότι όντως δεν αναφερόταν σε αυτή όνομα κάποιου υπουργού και ότι για αυτό απαιτείτο έρευνα πριν διαβιβαστεί.

 276 total views,  4 views today

.