20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Σε προεκλογική συγκέντρωση η καταγγέλλουσα

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Σε προεκλογική συγκέντρωση η καταγγέλλουσα – Έστειλε δεύτερη επιστολή στη Μέτσολα ο Ευρωβουλευτής

Οσοι ήταν παρόντες έσπευσαν να της συμπαρασταθούν

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, όπου και μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε η γυναίκα που κατήγγειλε τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και για κακοποιητική συμπεριφορά.

Με τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα πάνω της, καθώς βιώνει μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής της μετά και την αποκάλυψη του περιστατικού κακοποίησης, αρκετά από τα στελέχη του κόμματος που ήταν παρόντα στην ομιλία Ανδρουλάκη στη Νέα Φιλαδέλφεια έσπευσαν να τη χαιρετήσουν, δηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγέλλουσα είναι δικηγόρος, αλλά και μέλος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκείνη, δεχόμενη την αλληλεγγύη από τα πολιτικά μέλη του κόμματος έσπευσε να τους ευχαριστήσει. Την ίδια ώρα ξεκινά η «αντίστροφη μέτρηση» για την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και με επιστολή του στη Ρομπέρτα Μέτσολα την περασμένη Τρίτη ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, Γιώργο Κύρτσο, η άρση της ασυλίας του θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιουνίου ή του Ιουλίου, ενώ αν δεν γίνει τότε, αναμένεται να λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά στη δίκη του Ευρωβουλευτή, ο κ. Κύρτσος εκτίμησε ότι θα πραγματοποιηθεί -πιθανότατα- μετά και τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024.

Αλέξης Γεωργούλης: Έστειλε δεύτερη επιστολή στη Μέτσολα για την ασυλία του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και καταγγέλλεται για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά από μία γυναίκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι για να ξεκινήσει η διαδικασία της άρσης ασυλίας του Ευρωβουλευτή πρέπει να βρεθεί εισηγητής πρώτα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο οποίος αναμένεται να οριστεί στις 8 Μαΐου και η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει στις 30 Μαΐου.

Μάλιστα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή στην κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

Από την ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του.

Ο κ. Γεωργούλης για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, ενώ είναι άγνωστο- ακόμα- το πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση, δηλαδή αν θα είναι στα τέλη Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας το γεγονός πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του.