Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδράσεις για πρόστιμο 100€ – «Είναι λίγα», «Άουσβιτς», γραφικότητες [video]

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδράσεις για πρόστιμο 100€ – «Είναι λίγα», «Άουσβιτς», γραφικότητες

Μορφή υποχρεωτικότητας λαμβάνει ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με τις αντιδράσεις τους να είναι ήδη έντονες.

Την ανάγκη να κερδίσουμε χρόνο και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ υπέρ των δομών υγείας (σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν), το οποίο και αποκάλεσε «αντίτιμο υγείας», καθιστώντας εν πολλοίς υποχρεωτικό τoν εμβολιασμό τους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ήδη πολλοί πολίτες άνω των 60 αντιδρούν και δηλώνουν ότι μες στην οικονομική κρίση που εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά και μες στο κύμα ακρίβειας που ταλανίζει όσο λίγες χώρες την Ελλάδα (χειρότερη στην Ευρώπη στο ηλεκτρικό ρεύμα), θα κληθούν να πληρώσουν χρήματα που δεν είναι δυνατόν να έχουν.

Το μέτρο είναι απαράδεκτο, δηλώνει ένας εξ αυτών στην κάμερα. Έχω κάνει τα εμβόλια, αλλά αυτό (σ.σ.: το πρόστιμο των 100 ευρώ) είναι εκβιασμός, τονίζει μια κυρία.

Στον αντίποδα, πολίτες δηλώνουν ότι το εν λόγω μέτρο είναι καλό, επειδή είναι αναγκαίο να είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Δείτε τι λένε πολίτες τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδράσεις για πρόστιμο 100€ – «Είναι λίγα», «Άουσβιτς», γραφικότητες

https://twitter.com/prwtofanis/status/1465708277262548994?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1465708277262548994%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fimes.gr%2F2021%2F11%2Femvoliasmos-ypoxreotikos-100-euro-prostimo%2F

https://twitter.com/DenixTesla/status/1465700096415199235?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1465700096415199235%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fimes.gr%2F2021%2F11%2Femvoliasmos-ypoxreotikos-100-euro-prostimo%2F

Οι πολιτικές αντιδράσεις δεν λείπουν. Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του, αναφέροντας ότι «ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί».

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης».

«Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην ”ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία».

Προσθέτει δε τα εξής αναφερόμενο στην κυβέρνηση: «Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την ”ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς».

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας ”συνταγής”’ που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σήμερα.

 432 total views,  2 views today

.