29 Μαρτίου, 2024

«Ξυπνούσα και αντί για καφέ έπαιρνα κ@καΐνη…» – Η αποκάλυψη του Γιάννη Παπαμιχαήλ

«Ξυπνούσα και αντί για καφέ έπαιρνα κοκαΐνη…» – Η αποκάλυψη του Γιάννη Παπαμιχαήλ για την αποκλήρωση από τον πατέρα του

Τι εξομολογήθηκε;

«Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά να ξεφύγουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών»! Μήνυμα ελπίδας από έναν πρώην χρήστη κοκαΐνης, που κουβαλάει στους ώμους ένα όνομα βαρύ, αυτό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε το θάρρος να μιλήσει για τον αγώνα που είναι διατεθειμένος να κάνει με όλες του τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της μάστιγας του λευκού θανάτου.

«Είχα φτάσει στο σημείο να ξυπνάω και αντί για καφέ να κάνω κοκαΐνη», εξομολογείται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και μιλά για την μάχη του να απεξαρτηθεί από τις ουσίες. Παράλληλα, μιλά για την σχέση του με τους γονείς του, την διαθήκη του πατέρα του και τον νέο του έρωτα.

Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ βυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών το 1996, μετά τον θάνατο της μητέρας του. «Δεν μπορούσα να αντέξω την πίεση από τον χαμό της», λέει και αποκαλύπτει πως είχε δοκιμάσει ουσίες την περίοδο που σπούδαζε στην Αμερική.

Γιάννης και Δημήτρης Παπαμιχαήλ
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/EUROKINISSI

Ο πατέρας του γνώριζε το πρόβλημα αλλά -όπως αναφέρει ο Γιάννης- δεν ένιωσε την στήριξή του. «Άγγιξα την απόλυτη μοναξιά, ένιωσα την απόλυτη εγκατάλειψη», ξεσπά και προσθέτει πως πάντα επεδίωκε να έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του αλλά ήταν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που ο ένας δεν μπορούσε να πλησιάσει τον άλλο. Μετά από αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, ο Γιάννης αποφάσισε να σταματήσει τα ναρκωτικά. «Είπα φτάνει και αυτή την φορά το εννοούσα», τονίζει, ενώ αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα πηγαίνει σε ψυχολόγο.

Περιπέτειες, όμως, είχε και με απειλητικά μηνύματα. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2008, την περίοδο που «χάθηκε» ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ο Γιάννης δεχόταν απειλές από έναν ντίλερ και η αστυνομία αναζητούσε τυχόν σχέση ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Τότε συνελήφθη γιατί βρέθηκε με ναρκωτικά και όπλο χωρίς άδεια και η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Ιούνιο.

Πλέον, έχει απεξαρτηθεί: «έχω πει άλλες δέκα φορές στον εαυτό μου ότι θα σταματήσω τα ναρκωτικά. Αυτή τη φορά, όμως, θα βγω νικητής», λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός από την μάχη με τα ναρκωτικά, όμως, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα της κληρονομιάς του πατέρα του. Όσο έγραφε ο αείμνηστος ηθοποιός πλήγωσαν τον γιο του. «Με διέλυσε, με πήρε στον τάφο μαζί του», λέει ο ίδιος και τονίζει πως θα διεκδικήσει όσα του ανήκουν, ενώ κατηγορεί την ξαδέρφη του, Έλενα Παπαμιχαήλ, ότι του «έφαγε» 35 εκατομμύρια.