20 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασε τον Φιλιππίδη: 20 γυναίκες κατηγορούν αυτό τον πασίγνωστο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση!

Ξεπέρασε τον Φιλιππίδη: 20 γυναίκες κατηγορούν αυτό τον πασίγνωστο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση!

Ήρθαν στο φως τα περιστατικά

Το κίνημα #Metoo έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Τα περιστατικά τύπου Πέτρου Φιλιππίδη, υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη και σε ακόμα πιο έντονη μορφή.

Για τον προσεχή Φεβρουάριο ορίστηκε η δίκη πασίγνωστου ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται από τρεις γυναίκες ότι τις θώπευσε παρά τη θέλησή τους, μια υπόθεση που ήρθε στο φως χάρη στο κίνημα #MeToo που συγκλόνισε τη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ.

Ο σταρ της ταινίας «Τζέρι Μαγκουάιρ» και βραβευμένος με το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου το 1997, επρόκειτο αρχικά να δικαστεί τον Απρίλιο του 2020 όμως η δίκη αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω της πανδημίας.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης Κέρτις Φάρμπερ όρισε τελικά τη δίκη για την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο συνήγορος του ηθοποιού, Πίτερ Τουμπέκις.

Στενεύει ο κλοιός για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Τότε ξεκινάει η δίκη που θα κρίνει τα πάντα

Αυτή πρόκειται να είναι η ποινή του

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται προφυλακισμένος τους τελευταίες μήνες ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον γνωστό ηθοποιό για τρία κακουργήματα σεξουαλικής φύσεως.

Δεν έχει ακόμα ωστόσο οριστεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα όμως με τον νόμο, μια προφυλάκιση δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από 18 μήνες.

Έτσι λοιπόν, ο ηθοποιός προκειμένου να μην αφεθεί ελεύθερος, πρέπει να βρεθεί στο εδώλιο μέσα στο 2022, για αυτό και υποστηρίζεται πως η πιθανότερη ημερομηνία για την δίκη είναι λίγο πριν ή μετά τον Σεπτέμβρη του 2022.

Μετά το ξεκίνημα της δίκης, μάλιστα, αν Πέτρος Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες) τότε η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι περίπου 20 χρόνια φυλάκισης.

Αν πράγματι η δίκη ξεκινήσει το 2022 ο ίδιος θα κοντεύει τα 58 χρόνια και αν αν εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, θα πλησιάζει τα 80 έτη στην αποφυλάκισή του.

Πέτρος Φιλιππίδης δίκη

“Αν έρθει καμιά κοπελίτσα στο καμαρίνι μου…” – Η συνέντευξη που τον “καίει”

Κι ενώ αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με την ξαφνική έκτακτη απόφαση που πήρε η εισαγγελέας πριν από λίγες ημέρες για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, το φως της δημοσιότητας βρήκε ένα απόσπασμα από συνέντευξή του το 2016 στον ΙΑΝΟ, όταν ο προφυλακισμένος ηθοποιός έκανε πλάκα, λέγοντας πως «αν έρθει καμιά κοπελίτσα στο καμαρίνι κλείνω την πόρτα».

Τελικά, πέντε χρόνια αργότερα, μάλλον δεν έκανε πλάκα και το χιούμορ του έκρυβε αλήθειες…

– Πολλοί ηθοποιοί λένε ότι «ο Φιλιππίδης έχει την πόρτα στο καμαρίνι του ανοιχτή για εμάς»

– Α, ναι… κι άμα έρθει καμιά κοπελίτσα την κλείνω (γέλια)… είναι και η γυναίκα μου εδώ (ξανά γέλια), δήλωνε τότε μεταξύ σοβαρού και αστείου και συμπλήρωνε: “Αυτό ποτέ στη δουλειά, αλλού».

Δείτε την συνέχεια στο παρακάτω απόσπασμα:

 

Ποιος είναι ο ηθοποιός

Από το 2019 περίπου 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον 53χρονο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ για σεξουαλική παρενόχληση. Σε βάρος του εκκρεμεί και μια αγωγή στα αστικά δικαστήρια από μια γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την βίασε σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν το 2013.

Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ

Η δίκη του Φεβρουαρίου αφορά τρεις περιπτώσεις θωπείας γυναικών παρά τη θέλησή τους: η πρώτη έγινε σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2018, η δεύτερη τον επόμενο μήνα σε ένα νάιτ-κλαμπ και η τρίτη σε ένα μπαρ τον Ιούνιο του 2019. Ο ηθοποιός απορρίπτει όλες τις κατηγορίες. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ είναι ένας από τους πολλούς σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής βιομηχανίας που καταγγέλθηκαν στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, ιδίως μετά την πτώση του «βασιλιά» παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών. Τον Σεπτέμβριο ο τραγουδιστής Ρ. Κέλι κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Μπρούκλιν για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών γυναικών, ορισμένες εκ των οποίων ήταν ανήλικες.