29 Μαρτίου, 2024

Βίντεο σοκ: Άνδρας έκανε μπάνιο σε παραλία και διαμελίστηκε από έκρηξη νάρκης!

Βίντεο σοκ: Άνδρας έκανε μπάνιο σε παραλία και διαμελίστηκε από έκρηξη νάρκης!

Κόβει την ανάσα!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 50χρονος άνδρας ο οποίος αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες και πήγε να κολυμπήσει σε παραλία της Οδησσού η οποία ήταν παγιδευμένη με νάρκες. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει μία εκκωφαντική έκρηξη με τον 50χρονο άνδρα να διαμελίζεται μπροστά στα μάτια των συγγενών του.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι: «Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής της Οδησσού να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες υπό τον στρατιωτικό νόμο: να μην μεταβαίνουν στην παράκτια ζώνη προστασίας της Μαύρης Θάλασσας, να μην κολυμπούν στη ναρκοθετημένη θαλάσσια περιοχή. Ο μη σεβασμός των κανόνων ασφαλείας από μια οικογένεια από την περιοχή του Ντονέτσκ είχε τραγικές συνέπειες σήμερα. Ενώ κολυμπούσε ένας 50χρονος στη θάλασσα σε ένα από τα χωριά της περιφέρειας της Οδησσού τον σκότωσε μια έκρηξη αγνώστου αντικειμένου μπροστά στη γυναίκα του, τον γιο του και τον φίλο του. Ο τελευταίος γλίτωσε ως εκ θαύματος, καθώς είχε πάει να κολυμπήσει με το θύμα».

Ο τραγικός θάνατος του 50χρονου έχει καταγραφεί σε βίντεο στο οποίο φαίνονται η γυναίκα κι ο γιος του άτυχου άνδρα να τρέχουν προς την ακτή, όταν ακούγεται η ισχυρή έκρηξη. Σημειώνεται πως μαζί με τον 50χρονο κολυμπούσε και ένας φίλος του ο οποίος δεν τραυματίστηκε από θαύμα.

Ο ουκρανικός στρατός τοποθέτησε νάρκες κατά μήκος της ακτής για την περίπτωση ρωσικής επίθεσης από τη θάλασσα μετά την εισβολή της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου, αποκλείοντας τις εισόδους στις παραλίες με κόκκινες και λευκές ταινίες για να διασφαλίσει ότι δεν θα τραυματιστούν πολίτες.

Η τοπική οικονομία στην Οδησσό της νοτιοδυτικής Ουκρανίας, που ήδη ταλανίζεται από τον πόλεμο, θα υποστεί τεράστιο πλήγμα στην τουριστική της βιομηχανία φέτος. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή στην Οδησσό χωρίς θάλασσα και παραλίες.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη θάλασσα. Εάν δεν ήταν η θάλασσα, πιθανόν να μην υπήρχε Οδησσός», δήλωσε ο 82χρονος κάτοικος Βίκτορ Χολτσένκο. Στις αρχές Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν το λιμάνι με πυραύλους, καταστρέφοντας κτίρια στην Οδησσό.

Πινακίδες που έχουν αναρτηθεί από τον ουκρανικό στρατό προειδοποιούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις παραλίες όπου έχουν θαφτεί νάρκες. Στην περιοχή υπάρχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Κίνδυνος! Νάρκες».

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί να περπατούν σε μια αποκλεισμένη παραλία, ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, αψηφώντας τους κανόνες. Άλλοι κάτοικοι απλώνουν τις πετσέτες στα μονοπάτια που έχουν φτιαχτεί από ξύλινες σανίδες αντί στην παραλία για να κάνουν ηλιοθεραπεία.