29 Μαρτίου, 2024

Βιασμός παραολυμπιονίκη: Τον έδενε και ο γιος μου φώναζε «δεν θέλω» – Συγκλονίζει ο πατέρας

Βιασμός παραολυμπιονίκη: Τον έδενε και ο γιος μου φώναζε «δεν θέλω» – Συγκλονίζει ο πατέρας

Μήνυση για βιασμό και σωματική κακοποίηση κατέθεσε ο πατέρας παραολυμπιονίκη κατά ενός εκπαιδευτικού και ενός υπαλλήλου σε εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου φοιτούσε. Ο 22χρονος Σπύρος με τα τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια είπε στη μητέρα του πως τον έδεναν και στη συνέχεια ασελγούσαν σε βάρος του. «Τόσα χρόνια παιδευόμαστε και ήρθαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί … ήταν χαρούμενο παιδί με τις δραστηριότητές του, τα αθλήματά του…ακόμη συνεχίζει, αλλά είναι πιο κουμπωμένος», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του παιδιού.

Από 10 ετών ο μικρός Σπύρος αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Έχει 6 μετάλλια Special Olympics και δεκάδες διακρίσεις. Σήμερα, στα 22 του καταγγέλλεται πως έπεσε θύμα συστηματικού βιασμού από εργαζόμενο δημόσιου κέντρου κατάρτισης που παρακολουθούσε. Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο Σπύρος αρνήθηκε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του ιδρύματος, οι γονείς του άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει. Η μητέρα του ήταν η πρώτη που τον άκουσε.

«Η κακοποίηση συνέβαινε σε ένα δωμάτιο με νιπτήρα και παραβάν… τον έδενε και ο μικρός φώναζε ‘δεν θέλω’», περιγράφει συγκλονίζοντας ο πατέρας. Από την πλευρά του κέντρου κατάρτισης εκπρόσωποι του με γραπτή έκθεση προς την οικογένεια του αθλητή τον περασμένο Μάρτιο– όταν ζήτησαν οι γονείς του εξηγήσεις για την άρνηση του παιδιού να επιστρέψει στο σχολείο – με γραπτή αναφορά το κέντρο είχε μιλήσει για χειριστική συμπεριφορά του 22χρονου.

«Η συμπεριφορά του … το τελευταίο διάστημα εντάσσεται πιθανότατα σε χειριστικά πλαίσια λόγω είτε κόπωσης του είτε της επιθυμίας του να παραμείνει στην οικεία του» ,αναφερόταν σε έκθεση του ιδρύματος τον περασμένο Μάρτιο. Ο δικηγόρος της οικογένειας του αθλητή, Νίκος Αλεξανδρής, από την πλευρά του, σημειώνει πως, «ζητάμε από τις εισαγγελικές Αρχές να επισπεύσει την διαδικασία, να δουν τι γίνεται στο ίδρυμα , γιατί υπάρχουν πολλά». Οι γονείς εγκαλούν δύο εργαζομένους του ιδρύματος για κατάχρηση σε ασέλγεια και σωματική κακοποίηση αντίστοιχα και άλλους τρεις για παρασιώπηση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία.