29 Μαρτίου, 2024

Βαρνάβας η Θοδωρής Νταλιάνης η Eddie ο Kerveros – Είμαι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του 10ου άλμπουμ

Βαρνάβας η Θοδωρής Νταλιάνης η Eddie ο Kerveros –

Είμαι στην τελική ευθεία

για την ολοκλήρωση του 10ου άλμπουμ

KALI FERRI

 

Αγαπημένε Βαρνάβα η Θοδωρή Νταλιάνη η Eddie ο Kerveros ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, σε Ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη που μου δίνεις!

Σε καλωσορίζουμε και εγώ και το OneNews.gr

Γειά χαρά kali ferri και στους αναγνώστες σου!!! Χαίρομαι πολύ που είμαι κοντά σας, και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να με μάθει και άλλος κόσμος!!!

Είσαι ένας καλλιτέχνης ολόκληρο συγκρότημα μόνος σου!! Μίλησε μου για αυτό!!

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια συνθέτω, παίζω, τραγουδάω και γυρίζω και βίντεο κλιπ, εντελώς μόνος. Έχω παρά πολλές ιδέες και παράγω ασταμάτητα, ούτε ξέρω συνολικά πόσα τραγούδια έχω γράψει, σίγουρα κάπου γύρω στα 500 θα είναι, και πόσα ακόμα που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το γεγονός ότι είμαι μόνος σε όλο αυτό έχει το θετικό ότι δεν υπάρχει κάποιος να μου πει, αυτό δε μου αρέσει, άλλαξε το και τέτοια πράγματα που καθυστερούν τη δημιουργία. Για να καταλάβεις, μου έχει τύχει να γράψω κομμάτι μέσα σε μια μέρα (στίχους, Μουσική, ηχογράφηση, παραγωγή) και κατόπιν να γυρίσω και το βίντεο. Βέβαια η όλη ιδέα προϋπήρχε στο μυαλό μου.

Αλλά θέλω να πω ότι αν είσαι μόνος σου, δεν υπάρχει κάτι που να σε καθυστερεί.

Πως προέκυψε το όνομα Βαρνάβας?

Το όνομα αυτό είναι τελείως έμπνευση της στιγμής, όταν έφτιαξα το project δηλαδή και ήρθε να διαλέξω όνομα Αυτό ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά με την μουσική?

Πρώτη φορά ήταν το 1986 όταν ήμουν 16 χρόνων. Με δύο φίλους παιδικούς φτιάξαμε ένα συγκρότημα που λεγόταν “Φαλακροί Καπετάνιοι” και ήταν ακριβώς αυτό που λέει και ο Καρβέλας “το συγκρότημα που είχαμε, με τις κιθάρες τις ξεκούρδιστες” δε ξέραμε να παίζουμε βέβαια, αλλά είχαμε ιδέες και τα ηχογραφούσαμε σε κασέτες τις οποίες τις έχω ακόμα. Στην πορεία εξελιχτήκαμε, μάθαμε, άρχισα να πειραματίζομαι και με άλλα συγκροτήματα και μετά από χρόνια κατέληξα να κάνω αυτό που κάνω σήμερα

Από ότι βλέπω σε εκφράζει περισσότερο το σκληρό ROCK και το αγανακτισμένο!! Καθώς επίσης έχεις και μια σατυρική διάθεση!! Έτσι σου βγαίνει ο πραγματικός εαυτός σου?

Αυτή είναι η μουσική που ακούω κυρίως, και με αυτή είμαι περισσότερο εξοικειωμένος. Εγώ σαν χαρακτήρας προτιμώ τους σατυρικούς στίχους, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν πολλά άσχημα πράγματα στον κόσμο, ιδίως τα τελευταία χρόνια, που δεν μπορώ να μην τα θίξω, και έτσι μου βγαίνουν οι πιο οργισμένοι στίχοι. Σ ένα άλμπουμ δηλαδή μπορεί κάποιος να ακούσει από τελείως χαβαλετζίδικα, μέχρι πολύ σοβαρά η οργισμένα κομμάτια

Ποια άλλα είδη μουσικής σου αρέσουν?

Η μουσική που λατρεύω κυρίως είναι το rock σε όλο το φάσμα της. Απο Deep purple πχ. Μέχρι την πιο φασαρία που μπορείς να σκεφτείς. Αυτό δε σημαίνει ότι απορρίπτω τα άλλα είδη. Λατρεύω επίσης την ντισκο(μεγάλωσα βλέπεις kali ferri , τη δεκαετία του 80 και την έζησα στα ντουζένια της) επίσης μου αρέσουν και τα ηλεκτρονικά είδη techno, rave, industrial, εχω διατελέσει μέλος και μιας techno μπάντας στα 90ς.επισης μου αρέσουν και τα παλιά λαϊκά, Καζαντζίδης, Αλεξίου, Νταλάρας αλλά και παλιότερα, Τσιτσάνης κλπ. Βέβαια μου αρέσουν και πιο “σκυλάδικα” όπως Άντζελα, Μαργαρίτης, κλπ..

Στα Videoklip εμφανίζεσαι με διάφορα πρόσωπα!! Είσαι one man show!! Πως τα κάνεις όλα αυτά Βαρνάβα? Να παίζεις να τραγουδάs και να κάνεις παραγωγέs?

Αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο kali ferri !! Μεράκι, και γνώσεις. Όσον αφορά τη μουσική, παίζω όλα τα όργανα όπως κιθάρα, μπάσο, συνθ, και τραγουδάω. Τα ντραμς είναι από κάποιο πρόγραμμα αλλά είναι πολύ αληθοφανή. Και όλα αυτά τα ηχογραφώ στο κομπιούτερ και μετά κάνω και την παραγωγή.

Όσον αφορά το βίντεο εκεί είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Για να καταφέρω να εμφανίζομαι στον ίδιο χώρο και να φαίνομαι ως συγκρότημα ενώ είμαι μόνος μου απαιτεί πολλές ώρες γυρισμάτων και επεξεργασίας, και φυσικά γνώσεις και εμπειρία που μου κόστισαν άπειρες ώρες για να τις αποκτήσω, αλλά αν το αγαπάς αυτό το πράγμα μόνο τότε το κάνεις. Και φυσικά εξοπλισμό, όπως green room, γκαρνταρόμπα, μακιγιάζ, προβολείς κλπ.

Πόσα album έχεις κάνει μέχρι τώρα?

Ως “Βαρνάβας” μέχρι τώρα έχω κάνει 10 άλμπουμ από το 2017 ως τώρα. Τα οποία μπορείτε να τα βρείτε εντελώς δωρεάν εδώ: https://varnavasvarnavas.bandcamp.com/ Βέβαια προαιρετικά οποίος θέλει μπορεί να αφήσει το κατιτίς του, αλλά γενικά είναι δωρεάν. Επίσης έχω και ένα άλμπουμ διασκευών που ονομάζεται “Ένας πάνκης στα μπουζούκια” και έχει διασκευές λαϊκών κομματιών σε metal/punk εκδοχές. Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δεν το έχω βάλει εκεί, αλλά στο youtube μπορείτε να τα δείτε όλα ως βιντεοκλίπ στο κανάλι μου.https://www.youtube.com/@EddieDKerveros?app=desktop

Έχεις τραγουδήσει Bαρνάβα μου στα αγγλικά και στα ελληνικά! Τι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο?

Για πολλά χρόνια τραγουδούσα αγγλόφωνα με διαφορά συγκροτήματα. Από το 1999 ως τώρα έχω ένα αγγλόφωνο project ονόματι Skin Eruption που είναι κάτι αντίστοιχο με το Βαρνάβας αλλά με αγγλικό στίχο!!και λίγο πιο σκοτεινή μουσική!! προσπαθώ να μην μπλέκω αυτά τα δύο αν και τα δυο με εκφράζουν.

Απλά με τον ελληνικό στίχο ξεχωρίζω περισσότερο διότι στο είδος που παίζω ελάχιστα συγκροτήματα υπάρχουν στην χώρα

Πως βλέπεις τα πράγματα? Περνάει η μουσική σου στον κόσμο? Πώς σε δέχεται το κοινό? Υπάρχουν αντιδράσεις?

Μέχρι στιγμής υπάρχουν θετικά δείγματα, λίγα βέβαια διότι δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ και με προώθηση, απλά τα ανεβάζω στο youtube και στο bandcamp και όποιος τα ανακαλύψει. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και εσένα Καλή ΦΕΡΡΗ και τον φίλτατο Πάνο Σαραντάκη που από τότε που σας γνώρισα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα και ανταπόκριση στη μουσική μου και το οφείλω σε εσάς!!!

Συνεργάζεσαι με κάποιους Καλλιτέχνες ? Με ποιους θα ήθελες να συνεργασθής? Πάντως εμένα ένα τραγούδι σου που μου έδωσες να πω μου αρέσει πολύ και σε ευχαριστώ πολύ

Γενικά μέχρι τώρα τα έγραφα όλα μόνος μου. Με εξαίρεση 2 τραγούδια που έχει γράψει στίχους ένας φίλος μου ο Τάσος Βασιλειάδης ο οποίος γράφει πολύ ωραία ποιήματα, έχει και κανάλι στο youtube, στο νέο μου άλμπουμ που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, υπάρχει το κομμάτι “Δεν αγάπησες” που έγραψε στίχους ο Πάνος Σαραντάκης και επίσης θα υπάρχει ένα remake του παλαιότερου μου τραγουδιού “Πιο μακριά” με τη συμμετοχή της φίλτατης Καλής ΦΕΡΡΗ, και κάποια άλλα που επεξεργάζομαι τώρα που θα χαρώ πολύ να σημάνουν την απαρχή της συνεργασίας μας με σένα kali ferri!!

Από κει και πέρα, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία, είτε αν θελήσει οποιοσδήποτε να του γράψω τραγούδι(καθότι είμαι αστείρευτος) αν βρεθεί κάποιος καλλιτέχνης που να θέλει τις υπηρεσίες μου ως photo/video editor, δηλαδή να σχεδιάσω εξώφυλλα η να επεξεργαστώ φωτογραφίες καθώς κατέχω άριστη γνώση και του photoshop, και σκοπεύω επαγγελματικά να κινηθώ προς τα κει στο μέλλον.

Θα ήθελες να μας πεις αν σκέφτεσαι να κάνεις συναυλίες? Η πιστεύεις ότι είναι δύσκολα τα πράγματα?

Συναυλίες, αν και θα το ήθελα πολύ, λόγω του ότι δεν υπάρχει μπάντα είναι δύσκολο να κάνω. Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ είναι playback η μουσική και live τα φωνητικά! Τώρα βέβαια αν σοβαρέψει ποτέ η φάση, πράγμα που δε με χαλάει καθόλου, και γίνει πιο επαγγελματική. τότε, ναι θα προσληφθούν μουσικοί για ζωντανές εμφανίσεις, αλλά επί της παρούσης, δύσκολα.

Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό? Είμαι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του 10ου άλμπουμ με τίτλο “Αρρωστημένος κόσμος” και μόλις ολοκληρωθεί… Βάζω μπρος για το επόμενο, όπως κάνω πάντα!!

Είμαι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του 10ου άλμπουμ με τίτλο “Αρρωστημένος κόσμος” και μόλις ολοκληρωθεί… Βάζω μπρος για το επόμενο, όπως κάνω πάντα!!

Τέλος σε ευχαριστώ πολύ Και εγώ και το περιοδικό και σου ευχόμαστε τα καλύτερα αγαπημένε Βαρνάβα!!

Εγώ ευχαριστώ εσένα, και το OneNews.gr για τη φιλοξενία και σου εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτά που ετοιμάζεις φίλη μου KALI FERRI και εύχομαι να έχουμε στο μέλλον μια εποικοδομητική συνεργασία.