25 Απριλίου, 2024

Τζανάκης: «Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους»

Τζανάκης: «Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους»

Τι απαντά ο πρόεδρος των κληρικών

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή στου στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών, ότι κληρικοί τους “απειλούν”, ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, θα αρνούνται τη μετάληψη και την εξομολόγηση!

Απαντώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Ο κ. Αδαμάκης έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που δε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

“Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα, και να βλέπουμε όλους τους πιστούς, εκεί, και υγιείς”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία Της Κρήτης, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Τζανάκης: «Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους»

«Πλάκα μου κάνετε;» – Αμετανόητος ο ιερέας που άνοιξε φέρετρο σε κηδεία

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου στην Εύβοια ένας ιερέας κήδεψε – χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο – έναν 77χρονο που πέθανε από κορωνοϊό.

Ο κληρικός άνοιξε κανονικά το φέρετρο, βγάζοντας και το σελοφάν, φωνάζοντας προς τους εργάτες του νεκροταφείου που αντέδρασαν ότι «δεν υπάρχει κορωνοϊός».

Τι είπε ο ιερέας για το περιστατικό

Ο πατέρας Αγαθάγγελος μίλησε στην εκπομπή T LIVE στον Alpha για τα όσα έγιναν στην κηδεία αλλά και για τις προσωπικές του απόψεις. Υποστήριξε ότι άνοιξε το φέρετρο για λόγους ανθρωπιάς, τόνισε ότι με τον κορωνοϊό, οι άνθρωποι έχουν χάσει τα μυαλά τους και ότι ο κορωνοϊός έχει διχάσει την κοινωνία. Σε ερώτηση για το αν θα εμβολιαστεί, απάντησε: «πλάκα μου κάνετε;»

«Άνοιξα το φέρετρο παρουσία των συγγενών και δεν αντέδρασε κανείς. Το έκανα επειδή ήθελα να δω ότι υπήρχε μέσα ο νεκρός. Εκτός από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχει και το ανθρώπινο κομμάτι που για εμένα είναι το πιο βασικό.

Ο κορωνοϊός είναι κάτι σαν τις γρίπες που έχουμε κάθε χρόνο. Είμαι ξεκάθαρα αρνητής όλων των μέτρων.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερωτήσεις για τις αναρτήσεις που έκανε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ο πατέρας Αγαθάγγελος απάντησε: «ο κορωνοϊός διχάζει την κοινωνία και έχει τρελάνει τα μυαλά των ανθρώπων. Ο κορωνοϊός μας ζητάει να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες, σε εμβολιασμένους και μη. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε λογική. Είναι δυνατόν να τυλίγουμε ένα νεκρό γυμνό σαν λουκάνικο και να τον πετάμε μέσα;