16 Απριλίου, 2024

Τρέμει το λιντσάρισμα ο Πέτρος Φιλιππίδης! Αμφίβολη η παρουσία του αύριο στον εισαγγελέα

Τρέμει το λιντσάρισμα ο Πέτρος Φιλιππίδης! Αμφίβολη η παρουσία του αύριο στον εισαγγελέα για τον βιασμό και τις δυο απόπειρες. Τι θα κάνει ο δικηγόρος του…

Μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, φτάνει η ώρα του Πέτρου Φιλιππίδη να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη… Ο εξαφανισμένος εδώ και μήνες από οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση καλλιτέχνης προετοιμάζεται πλέον για το κατώφλι του εισαγγελέα κατηγορούμενος για βιασμό σε μια περίπτωση και απόπειρα βιασμού σε άλλες δύο.

Αύριο Παρασκευή, ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ώστε ο πελάτης του να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του. Μια κατάθεση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον σε λίγες εβδομάδες, ειδικά από τη στιγμή που επιλέξει να δώσει ο ίδιος το παρόν μαζί με τον δικηγόρο του ώστε να απολογηθεί για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τον αφορούν.

Τρέμει το λιντσάρισμα

Κάτι όμως που δύσκολα θα γίνει σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της υπόθεσης, παρότι ο ίδιος το εξετάζει σαν ενδεχόμενο. Κι αυτό γιατί πιστεύει εν μέρει ότι, πηγαίνοντας να καταθέσει, θα δείξει ότι πιστεύει τόσο στην αθωότητά του, ώστε δεν υπάρχει λόγος να μην εμφανιστεί στην Ευελπίδων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μόνο που κάτι τέτοιο ελλοχεύει και ρίσκο, αφού η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις καταγγελίες των τριών αρχικά ηθοποιών (Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη) και αυτές που ακολούθησαν, μπορεί να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε έναν χώρο που βράζει και όχι μόνο.

Κι αν στην περίπτωση της Βίκυς Σταμάτη έμεινε το «βλαχάρα» που φώναξε μια κυρία όταν την είδε στην Ευελπίδων, στη δική του μπορεί να ακουστούν πολλά περισσότερα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Εν ολίγοις, τρέμει το λιντσάρισμα!

Ο ίδιος πάντως είναι πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να ανατρέψει τις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο. Αυτό διατείνεται σε φίλους και γνωστούς με τους οποίους επικοινωνεί τηλεφωνικά ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που αποκαθηλώθηκε σε λίγα 24ωρα, χάνοντας δουλειές από την τηλεόραση και τη διαφήμιση.

Μάλιστα, φέρεται να έχει λίστα με 54 μάρτυρες υπεράσπισης, την ίδια στιγμή που στον θεατρικό χώρο ακούγεται και συζητιέται ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καν ενημερωθεί ότι θα τον υπερασπιστούν!

Κάτι που είχε συμβεί στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν ο Αλέξης Κούγιας έβαλε ως μάρτυρες υπεράσπισης του πελάτη του δύο ανθρώπους, τον Ιωάννη Παναγόπουλο και τον Αγησίλαο Μικελάτο, οι οποίοι όπως τόνισαν σε κοινή τους δήλωση, δεν ρωτήθηκαν και δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη τους.

Άνθρωποι του θεάτρου πάντως θεωρούν υπερβολικά μεγάλο τον αριθμό των μαρτύρων, ειδικά μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα πεπραγμένα του, την εποχή της παντοδυναμίας του.