29 Μαρτίου, 2024

Τραγωδία στην Εύβοια: «Κρεμόταν και καιγόταν σαν λαμπάδα» – Πώς έχασαν τη ζωή τους οι τρεις τεχνικοί;

Τραγωδία στην Εύβοια: «Κρεμόταν και καιγόταν σαν λαμπάδα» – Πώς έχασαν τη ζωή τους οι τρεις τεχνικοί;

Εύβοια: Τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες στο Γυμνό Ερέτριας με τρεις τεχνικούς να χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας σε κολόνα, όταν χτυπήθηκαν από ρεύμα 20.000 βόλτ. Ένας συνάδελφός τους έχει τραυματιστεί. Εξηγήσεις στις Αρχές καλούνται να δώσουν ο εργολάβος, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου, που συνελήφθησαν.

Ο Γιώργος Λάμπρου, κάτοικος της περιοχής, είδε μπροστά στα μάτια του το τραγικό δυστύχημα. Η περιγραφή του στο MEGA συγκλονίζει. «Άκουσα φωνές, βγήκα και είδα έναν άνθρωπο να κρέμεται και να καίγεται σαν λαμπάδα από την κολόνα» είπε

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την αιτία που οδήγησε στο θάνατο τους τρεις εργαζόμενους.

«Το ζήτημα είναι ότι έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων μέσα στον τελευταίο χρόνο» είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας. Όπως είπε κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Δεν ξέρω κατά πόσο θα αποκαλυφθεί σε λίγο αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν» σχολίασε.

«Ο εργοδηγός έπρεπε να έχει την ευθύνη. Τα αίτια θα διερευνηθούν» πρόσθεσε. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ ψάχνει τεχνίτες, δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες. «Η ηλεκτροπληξία είναι η δεύτερη αιτία ατυχήματος και θανάτου στην Ελλάδα», κατέληξε.

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον θάνατο των εργατών – «Είχε λαμπαδιάσει… Είχε καεί!» (Video)

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των τριών στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο υπογειοποίησης καλωδίων, μετά τον τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία τριών εργαζομένων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Όπως εκτιμάται, το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.

Η έρευνα στρέφεται στο αν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.