26 Απριλίου, 2024

Τραγικές στιγμές για τον Γιάννη Κότσιρα – Η έκκληση για τη φωτιά στην Πεντέλη

Τραγικές στιγμές για τον Γιάννη Κότσιρα – Η έκκληση για τη φωτιά στην Πεντέλη

Ο τραγουδιστής μένει στην περιοχή

Ο Γιάννης Κότσιρας κάνει έκκληση σε όλους για την πυρκαγιά στην Πεντέλη που φουντώνει ανεξέλεγκτα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο των ισχυρών ανέμων που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Ο τραγουδιστής είναι ανάμεσα σε αυτούς που μένουν στην περιοχή που έχει ξεσπάσει η φωτιά και ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Κότσιρας κάνει παράκληση σε όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους γιατί φοβούνται τη φωτιά να μην αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ», γράφει αρχικά ο Γιάννης Κότσιρας.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά. Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Και καταλήγει ο τραγουδοποιό: «Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα».

Δείτε την ανάρτηση

https://www.facebook.com/kotsiras.gr/posts/612375606926404

Φωτιά στην Πεντέλη: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης (19/07) στη δασική έκταση του Νταού Πεντέλης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα δυο μέτωπα της φωτιάς, το ένα το οποίο κινείται προς το βουνό και το δεύτερο – το πιο δύσκολο- το οποίο κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δεν θα κινδυνεύσουν από τη φωτιά, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των εξής περιοχών: Πεντέλη, Ντράφι, Νέα Πεντέλη, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Διώνη να είναι σε ετοιμότητα για τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς Παλλήνη.

φωτιά πεντέλη κλειστοί δρόμοι

Επίσης, αυτήν την ώρα οι αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα και λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επίσης στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.