19 Απριλίου, 2024

Τους «ξέρανε» ο Τεντόγλου: Πήρε πίσω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο – «Πέταξε» με νέα παπούτσια στα 8,41μ.

Τους «ξέρανε» ο Τεντόγλου: Πήρε πίσω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο – «Πέταξε» με νέα παπούτσια στα 8,41μ.

Δεν τους βλέπει καν!

Μίλτος Τεντόγλου: Φοβερός και τρομερός ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πήρε πίσω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, λίγες μόλις ώρες μετά την ακύρωση του ρεκόρ του. Με τον Τεντόγλου δεν παίζεις όποιος κι αν είσαι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτει κάτι που δεν το έχει κανείς αθλητής… τρέλα και ψυχή. Τους το έγραψε και στο instagram. «Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω.» έγραψε χαρακτηριστικά ο ψυχωμένος Μίλτος. Και το έκανε. Λίγες ώρες αργότερα!

Η World Athletics μπορεί να ακύρωσε την επίδοση που είχε κάνει στο Τορούν, λόγω παπουτσιών, κάτι που προκάλεσε σάλο στον παγκόσμιο στίβο ωστόσο ο Μίλτος απάντησε λίγες ώρες μετά.

Ο… ιπτάμενος Τεντόγλου, «απάντησε» με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα! Στο πρώτο του άλμα στο μίτινγκ του Λιεβέν έκανε 8,32μ., επίδοση που ήταν η κορυφαία στον κόσμο, για το 2023! Και λέμε «ήταν» γιατί στο δεύτερο άλμα, ξεπέρασε τον εαυτό του, κάνοντας 8.37μ.! Μάλιστα στην τελευταία προσπάθεια το τερμάτισε. Όχι μόνο πήρε πίσω το ρεκόρ αλλά έκανε και 8.41 ο Θεός των αιθέρων!

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

 

Μίλτος Τεντόγλου: Το χρονικό της ακύρωσης για τα «παράτυπα» παπούτσια

Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8.40μ σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου για το 2023.

Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του πριν αυτός ξεκινήσει τον αγώνα, φορούσε τα Adidas παπούτσια μήκους, την έκδοση Black Panther. Μια Limited Edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε για αυτή την άδικη απόφαση συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: το ένα (πρώτη φωτογραφία) που φόρεσε στον αγώνα αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο (στη δεύτερη φωτογραφία) που επιτρέπεται κανονικά. Και όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.