28 Μαρτίου, 2024

Τους θυμάστε; 6 ηθοποιοί που πέθαναν στα γυρίσματα ταινιών (ΦΩΤΟ)

Τους θυμάστε; 6 ηθοποιοί που πέθαναν στα γυρίσματα ταινιών

Το 2015, ο παραγωγός της ταινίας Midnight Rider, Ράνταλ Μίλερ, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή για φόνο εξ αμελείας, καθώς κατά την διάρκεια των γυρισμάτων η 27χρονη κάμερα-γούμαν Σάρα Τζόουνς, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα τρένο. Ο Μίλερ δεν είχε εξασφαλίσει άδεια για τη συγκεκριμένη σκηνή και δήλωσε ένοχος κατά τη διάρκεια της δίκης του. Αξίζει να σημιεωθεί ότι μετά το τραγικόν συμβάν το σενάριο της ταινίας άλλαξε.

Αν και αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που κάποιος καταδικάστηκε για ένα τραγικό συμβάν σε ταινία, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέθανε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας. Ακολουθούν μερικές ταινίες των οποίων τα γυρίσματα διεκόπησαν από μία τραγωδία:

Το Κοράκι, 1993, Μπράντον Λι, 28 ετών

Το Κοράκι είναι η ταινία που σημαδεύτηκε με τον θάνατο του Μπράντον Λι, γιο του αείμνηστου Μπρους Λι, ο οποίος έκανε τα πάντα για να αποσυνδέσει το όνομα του από αυτό του πατέρα του. Σύμφωνα με το σενάριο, ο χαρακτήρας του Μπράντον Λι έπρεπε να πυροβοληθεί από έναν κακοποιό με την ονομασία Funboy (Μάικλ Μάσι). Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή υποτίθεται ότι ήταν άδειο, ωστόσο μια σφαίρα βρήκε τον Λι στην κοιλιακή χώρα.

Μόλις ο Μάσι πάτησε τη σκανδάλη, ο Λι βρέθηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα. Η κίνηση του χεριού του που έδινε την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να δείξει σχολιάστηκε ως “απίστευτη ερμηνεία” από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι χρειάστηκαν αρκετά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι ερευνητές έκριναν τον θάνατο του Λι ως ατύχημα, και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν ευρήματα που έδειχναν αμέλεια από την πλευρά της παραγωγής, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

The Return of the Musketeers, 1989, Ρόι Κινίαρ, 54 ετών

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Ο Άγγλος ηθοποιός Ρόι Κινίαρ, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Return of the Musketeers, στο Τολέδο της Ισπανίας. Ο Κινίαρ έπεσε από το άλογό του και έσπασε τη λεκάνη του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα νοσοκομείο της Ισπανίας, όπου πέθανε την επόμενη μέρα από καρδιακή προσβολή. Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λέστερ, απογοητεύτηκε τόσο πολύ από το ατύχημα, που εγκατέλειψε για πάντα την σκηνοθεσία.

The Twilight Zone: The Movie, 1983, Βικ Μόροοϋ, 53 ετών, Μίκα Ντιν Λι, 7 ετών, Ρενέ Σιν-Γι Τσεν, 6 ετών

Στα γυρίσματα μιας σκηνής για την ταινία The Twilight Zone, στην οποία παραγωγός ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ένα ελικόπτερο που πετούσε μόλις στα 8 μέτρα, επηράστηκε από τα πυροτεχνήματα και τα εκρηκτικά που υπήρχαν στο σετ και κατέρρευσε στο έδαφος αποκεφαλίζοντας τον Βικ Μόρροου και την μικρή Μίκα, ενώ καταπλάκωσε την 6χρονη Ρενέ.

Το ατύχημα ήταν ο λόγος που διακόπηκε η φιλία μεταξύ του σκηνοθέτη Λάντις και του Σπίλμπεργκ, ο οποίος είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τις παραβιάσεις του Λάντις, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η χρήση αληθινών πυρομαχικών.

Top Gun, 1985, Αρτ Σολ, 53 ετών

Ο Αρτ Σολ ήταν γνωστός στάντμαν πιλότος, με περισσότερες από 200 κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό του. Ο 53χρονος, είχε προσληφθεί για να βοήθησει στις σκηνές της ταινίας Top Gun που απαιτούσαν εναέρια γυρίσματα. Όσο η κάμερα κατέγραφε, ο Σολ ειδοποίησε για ένα πρόβλημα στο αεροπλάνο. Δεν μπόρεσε να το διορθώσει και το αεροσκάφος του συνετρίβη στον Ειρηνικό ωκεανό. Τα τελευταία του λόγια ήταν: “Έχω ένα πρόβλημα – έχω ένα πραγματικό πρόβλημα.”

The Final Season, 2006, Ρόλαντ Σλοτζχάουερ, 50 ετών

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Final Season, που κυκλοφόρησε το 2007, ο κάμεραμαν Ρόλαντ Σλοτζχάουερ σκοτώθηκε, όταν γύριζε κάποια πλάνα από ένα γήπεδο μπέιζμπολ. Ο Ρόλαντ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο για την ικανότητα του να τραβάει πλάνα από ελικόπτερο, κάτι που τελικά του “κόστισε” τη ζωή. Το ελικόπτερο, μετά από βλάβη, έπεσε στο γήπεδο και ενώ ο πιλότος και ο παραγωγός τραυματίστηκαν σοβαρά, ο Ρόλαντ Σλοτζχάουερ έχασε τη ζωή του.

Enter the Dragon, 1973, Μπρους Λι, 32 ετών

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Στις 10 Μαΐου του 1973, ο Λι κατέρρευσε κατά τα γυρίσματα της ταινίας Enter the Dragon στο Χονγκ Κονγκ. Υποφέροντας απο πονοκεφάλους και σπασμούς, οδηγήθηκε αμέσως στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ, όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό οίδημα. Έτσι, του χορήγησαν μαννιτόλη ώστε να αποφευχθεί το πρήξιμο.

Στις 20 Ιουλίου του 1973, ο Λι συνάντησε τον παραγωγό Ρέιμοντ Τσόου για να συζητήσουν για την ταινία «Το Παιχνίδι του Θανάτου». Και οι δύο δούλεψαν μέχρι τις 16:00 και μετά πήγαν στο σπίτι της συναδέλφου του, Μπέτι Τινγκ Πέι, η οποία ήταν πρώην ερωμένη του Μπρους. Μετά από λίγο ο Τσόου έφυγε και ο Λι έμεινε με την Τινγκ στο διαμερισμα. Σύντομα αισθάνθηκε πονοκέφαλο και η Τινγκ του έδωσε ένα αναλγητικό, το οποίο περιείχε και ασπιρίνη και ηρεμιστικό. Γύρω στις 19:30 πήγε στην κρεβατοκάμαρα της Τινγκ να κοιμηθεί. Όταν ο Λι δεν πήγε στο επαγγελματικό δείπνο, ο Ρέιμοντ Τσόου πήγε στο διαμέρισμα, αλλά δεν μπορούσε να ξυπνήσει τον Λι. Έτσι, κάλεσε έναν γιατρό, ο οποίος προσπαθούσε επί δέκα λεπτά να επαναφέρει το σώμα του εν ζωή, πριν αποσταλεί το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βασίλισσας Ελισάβετ. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, ο Λι ήταν ήδη νεκρός στην ηλικία των 32 χρονών.