29 Μαρτίου, 2024

Το τερμάτισε ο Άδωνις: «Αν βγάλεις τους φόρους έχουμε από τα φθηνότερα καύσιμα». Κι όμως το είπε [video]

Το τερμάτισε ο Άδωνις: «Αν βγάλεις τους φόρους έχουμε από τα φθηνότερα καύσιμα». Κι όμως το είπε

Ποια η απίστευτη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα καύσιμα;

Όπως λέμε δημοδώς… δεν υπάρχει αυτό που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΑ και τη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου, η οποία μεταφορικώς θα έμεινε σίγουρα με το στόμα ανοικτό, μιας και κυριολεκτικώς απάντησε στον υπουργό, λέγοντάς του το αυτονόητο.

Σε αυτό, στο αυτονόητο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα, όπως και στην λογική, λέγοντας ότι τα καύσιμα στην Ελλάδα, που είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, δεν είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη εάν από την τιμή τους αφαιρέσουμε τους φόρους – τους οποίους όμως πληρώνουν οι πολίτες!

Η εν λόγω τραγελαφική δήλωση δεν θα ήταν προσβλητική εάν ο υπουργός έλεγε ότι ναι μεν έχουμε από τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη, αλλά στο υποθετικό, φανταστικό, παραμυθένιο σενάριο που δεν θα πληρώναμε φόρους, δεν θα ήταν από τα πιο ακριβά. Επέλεξε όμως τον δρόμο του «πες, πες, κάτι θα μείνει». Χρησιμοποιώντας λοιπόν το παραπάνω φανταστικό σενάριο, συμπέρανε ότι δεν έχουμε από τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα:

Δημοσιογράφος: «Πάντως έχουμε από τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, πόλεμο [επιπτώσεις λόγω του πολέμου] έχουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κι η Ισπανία έχει πόλεμο, αλλά πωλείται 1,80 ευρώ [η βενζίνη]».

Υπουργός: «Δεν έχουμε από τα ακριβότερα. Αν βγάλετε τους φόρους, είμαστε κάτω από τη 12η-13η θέση».

Δημοσιογράφος: «Αν βγάλουμε τους φόρους, αλλά ο πολίτης πληρώνει και τους φόρους».

Εδώ δεν αρκεί να πει κανείς ότι η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, παρά να επισημάνει στον υπουργό ότι δεν απευθύνεται σε ηλίθιους.

ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Γεωργιάδης για ακόμα μία φορά έσπασε κάθε γραφικόμετρο με τις δηλώσεις του

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι αν εξαιρέσει κανείς τους φόρους, η Ελλάδα με 2,5 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη έχει τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

«Δηλώνοντας ότι αν εξαιρέσει κανείς τους φόρους, η Ελλάδα με 2,5 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη έχει τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη, όχι απλά αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δίκιο όταν ζητά μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μιλώντας για ακρίβεια Μητσοτάκη, αλλά κυρίως κοροϊδεύει τους πολίτες που είναι σε απόγνωση γιατί δεν βγάζουν το μήνα από λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, εμείς επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε στην περαιτέρω αυτογελοιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, καταθέτουμε προτάσεις για νέες δηλώσεις:

– Αν δεν είχαμε κορονοϊό, η Ελλάδα δεν θα ήταν πρώτη σε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

– Αν δεν είχαμε ρεκόρ πληθωρισμού λόγω του ρεκόρ ακρίβειας στην ενέργεια, δεν θα είχαμε ακρίβεια.

– Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα ήταν δημόσια και το ρεύμα φθηνότερο.

Ή θα μπορούσε να περιοριστεί σε μια δήλωση μόνο: Αν δεν υπήρχε Μητσοτάκης δεν θα υπήρχαν γραφικοί υπουργοί τύπου Γεωργιάδη να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.