16 Απριλίου, 2024

Το παίρνει πάνω του ο Μητσοτάκης: Το μήνυμα που στέλνει στους ανεμβολίαστους με το διάγγελμά του

Το παίρνει πάνω του ο Μητσοτάκης: Το μήνυμα που στέλνει στους ανεμβολίαστους με το διάγγελμά του

Μέτρα δε θα πάρει, αλλά εκείνοι θα μείνουν σπίτι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση και σήμερα  (18/11) αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας, υπερτονίζοντας τόσο την ανάγκη εμβολιασμού όσο και το ζήτημα ύπαρξης νέων μέτρων.

Κεντρική βούληση του πρωθυπουργού που τον οδήγησε στην απόφαση να κάνει ο ίδιος τηλεοπτικό διάγγελμα είναι να σταματήσει η πολυφωνία υπουργών και γιατρών στα τηλεπαράθυρα, καθώς ο καθένας διαφορετικό μήνυμα μπερδεύοντας τους πολίτες με αντικρουόμενες απόψεις.

Το τηλεοπτικό μήνυμα αναμένεται, επιπλέον, να έχει αναφορές και στην αναγκαιότητα της τρίτης δόσης που αποτελεί κομβικό κομμάτι του τείχους ενάντια στο ιό.

Οι περιορισμοί των ανεμβολίαστων

Δεδομένου ότι η υφιστάμενη στρατηγική που ακολουθείται κρίνεται αποτελεσματική από την κυβέρνηση, έχοντας δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς, χθες πηγές του Μεγάρου μαξίμου ανέφεραν ότι δεν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό έως και τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, οι περιορισμοί που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και αφορούν τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, αφήνοντάς τους χωρίς πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.