19 Απριλίου, 2024

Το μήνυμα της «Παναγίας» του Τζεφιρέλι για το Πάσχα με τον κορονοϊό

Η ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ έμεινε στη μνήμη του κοινού με τον ρόλο της «Παναγίας» στη σειρά του Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»

Είναι ένα από τα πρόσωπα που θυμόμαστε κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ έγινε γνωστή για ελάχιστους ρόλους στην καριέρα της, ένας από αυτούς ήταν στη βραβευμένη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ». Τότε ήταν μόλις 26 ετών και έδωσε κυριολεκτικά τον καλύτερό της εαυτό μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Ρόμπερτ Πάουελ (στον ρόλο του Ιησού).

Η 69χρονη Ολίβια Χάσεϊ με τον δικό της τρόπο έστειλε ευχές για το φετινό Πάσχα το οποίο μας βρίσκει διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά: «Σας παρακαλώ μείνετε θετικοί αυτό το παράξενο σαββατοκύριακο του Πάσχα. Στέλνω σε όλους αγάπη και φως», έγραψε στο Instagram, ποστάροντας φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς.

 

https://www.instagram.com/p/B-3ZrXSnHJP

Η Ολίβια Χάσεϊ γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών – όταν άλλα παιδιά στην ηλικία της δεν είχαν ιδέα τι ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν – εκείνη έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας.

https://www.instagram.com/p/B-mvyppHpdp

Λέγεται ότι στο θέατρο με την Ρεντγκρέιβ ήταν που την είδε για πρώτη φορά ο Τζεφιρέλι και κράτησε τη φυσιογνωμία της στο μυαλό του. Μέχρι που τρία χρόνια αργότερα ο μεγάλος σκηνοθέτης έψαξε την Ιουλιέτα του. Για τις ανάγκες του ρόλου της Ιουλιέτας στην κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το 1968, ο Τζεφιρέλι «ξεσκόνισε» 500 γυναίκες ηθοποιούς. Αλλά διάλεξε την Ολίβια για τον ρόλο. Ήταν η ιδανική Ιουλιέτα, λόγω της αθωότητας του προσώπου της και φυσικά γιατί ήταν πολύ όμορφη. Για τον ρόλο αυτό κέρδισε δύο βραβεία καλύτερης ηθοποιού, μεταξύ αυτών τη Χρυσή Σφαίρα.