19 Απριλίου, 2024

«Την Πρωτομαγιά δεν πάμε ούτε στο εξοχικό, ούτε στο χωριό»

Ξεκάθαρος ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους εντοπιστούν να μην τηρούν τα μέτρα

«Ο κορονοϊός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε δεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Και σημείωσε ότι δεν γίνεται δίπλα από κάθε πολίτη να υπάρχει ούτε αστυνομικός ούτε κάποιο στέλεχος του Ελεγκτικού Μηχανισμού.

Τόνισε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τη Δευτέρα που σημαίνει ότι μέχρι τη Δευτέρα απαιτείται έντυπο και SMS για κάθε αναγκαία μετακίνηση. Αναφέρθηκε ακόμη στην Πρωτομαγιά, επισημαίνοντας ότι αν ο κόσμος βγει, μπορεί να κινδυνεύσουν συμπολίτες μας. «Φέτος είναι αλλιώς», ήταν το μήνυμα του κ. Χαρδαλιά.

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις εκτός νομού

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις ούτε εκτός νομού αλλά ούτε επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό μας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι και την Κυριακή, 3 Μαΐου, οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς θα είναι συνεχείς και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εντοπιστούν να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματά η μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και επανέλαβε ότι και κρούσματα θα έχουμε και ανθρώπους που θα χάνουν τη ζωή τους. Γι’ αυτό τόνισε την ανάγκη να λαμβάνονται μέτρα από όλους, που είναι τα εξής:

  • Να κρατάμε αποστάσεις
  • Να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα
  • Να πλένουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Το να βγούμε από το σπίτι μας και να είμαστε ασφαλείς, είναι πιο δύσκολο, είναι πιο σύνθετο από το να παραμείνουμε στο σπίτι μας», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως «γι’ αυτό θα επαναλαμβάνουμε συνέχεια την ανάγκη τήρησης των νέων κανόνων της νέας καθημερινότητας».