28 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ με την αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: Η σύνδεσή της υπόθεσής του με τη Γεωργία Μπίκα

Θρίλερ με την αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: Η σύνδεσή της υπόθεσής του με τη Γεωργία Μπίκα

Μπλεγμένο σε υποθέσεις μαστροπείας το όνομα του 50χρονου

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αυτοκτονία του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη, μιας και η υπόθεσή του δεν είναι τόσο απλή, αν και φυσικά η είδηση του θανάτου του σκόρπισε το θρήνο στην οικογένειά του.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μία στιγμή στην άλλη, ένα χαμογελαστό και ευγενικό παιδί, όπως τον περιγράφουν όλοι, έβαλε τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια τον γνωστό κι αγαπητό γυμναστή.

Ο 50χρονος άνδρας, λίγο πριν αυτοκτονήσει, είχε κάνει μια «σκληρή» ανάρτηση, η οποία αργότερα «κατέβηκε». Σε αυτήν, περιέγραφε πως εξαπατήθηκε από τη γυναίκα που ήταν ερωτευμένος.

«Ήθελα να την βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της. Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή! Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μία λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου, 400.000€», έγραφε στην ανάρτηση.

Στο ίδιο μήνυμα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε συστηματικά επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…», συνεχίζει η ανάρτηση.

Στην τελευταία του ανάρτηση ο 50χρονος γυμναστής ήταν χείμαρρος. Αναφέρθηκε και σε διάφορες άλλες παρανομίες που του είχε αποκαλύψει η ίδια γυναίκα που του διέλυσε, όπως ισχυρίστηκε, τη ζωή.

«Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσει αυτό το τίμημα. Ζητάω συγγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου, τον στεναχώρησα. Και από όλους αυτούς που με αγαπάνε, από όλους τους αθλούμενους».

Το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης, ώθησε τον εισαγγελέα να δώσει την υπόθεση στους αξιωματικούς ανθρωποκτονιών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η σχέση με τη Γεωργία Μπίκα

Η εν λόγω γυναίκα που ο γυμναστής διατηρούσε σχέση μαζί της και ανέφερε ότι τον εξαπάτησε, φαίνεται πως είναι συγγενής της 17χρονης με την οποία η Γεωργία Μπίκα είχε πάει στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εμφανίζεται ως δημιουργός πολλών ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών για συναλλαγές, κυρίως από Βουλγαρία, κι ότι εκείνη παρότρυνε την 17χρονη να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές εξετάζουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η γυναίκα «αράχνη» μαζί με το σύζυγό της είχε γνωριμίες με επιχειρηματίες που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον της 22χρονης Γεωργίας.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν δικαστικές εκκρεμότητες για απάτες και ξέπλυμα χρήματος, ενώ γίνεται εκτεταμένη αστυνομική έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς ή και ύποπτες σχέσεις με αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης.

Μαρτυρία από φίλο του που ρίχνει φως

Ο γυμναστής είχε μιλήσει σε κοντινά του άτομα για όσα τον προβλημάτιζαν. Φίλος του 50χρονου άντρα αποκάλυψε στο Live News όσα του είχε εμπιστευτεί.

«Πούλησε το αυτοκίνητό του και είχε στην κατοχή του 90.000 ευρώ. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε το πως μπορούμε να τα επενδύσουμε μέσω binance – είναι μία εφαρμογή, τραπεζική εφαρμογή με κρυπτονομίσματα – και μέσα σε πέντε μήνες τα 90.000 ευρώ έφτασαν στα 400.000 ευρώ», είπε αρχικά.

«Τον τελευταίο χρόνο τραβιόντουσαν μαζί με με μία κοπέλα. «Εγώ την ερωτεύτηκα παράφορα», έτσι μου είπε τουλάχιστον ο φίλος μου. Έλεγε ότι:« είναι κυρίως οικονομικό το πρόβλημα, και που θα στηριχτούμε και αυτά και εγώ για να την κάνω», αυτά μου τα διηγείται όλα ο φίλος μου, «εγώ για να την κάνω να με εμπιστευτεί της έδωσα τους κωδικούς, αυτή τράβηξε το ποσό των 50.000 ευρώ μέσα, σιγά σιγά, μέχρι που κατάφερε και πήρε όλο το ποσό από μέσα, 400.000 ευρώ και εξαφανίστηκε τελείως. Πάρα πολύ ερωτευμένος και στο τελευταίο του σημείωμα δεν τον νοιάζουν τα λεφτά, αλλά ότι με το που τελείωσαν τα λεφτά τελείωσε και αυτή».

Στη γειτονιά του 50χρονου το κλίμα είναι βαρύ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, γείτονας του γυμναστή, ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που τον είδαν προτού αυτοκτονήσει.

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ένας άνθρωπος γυμνασμένος και νέος, που θα έπρεπε να προχωράει ζωτικά και αγέρωχα, προχωρούσε σαν γέρος, σιγά σιγά και σκεπτικός», δήλωσε στο Live News και τόνισε πως η πρώτη του σκέψη ήταν πως κάποιο σοβαρό πρόβλημα τον βασάνιζε.