16 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ο άνεμος παρέσυρε 4χρονο κοριτσάκι και το πέταξε στον Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Ο άνεμος παρέσυρε 4χρονο κοριτσάκι και το πέταξε στον Θερμαϊκό

Σκηνές πανικού διαδραματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (11/4) στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης όταν 4χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα και έπεσε στον Θερμαϊκό Κόλπο. Το κοριτσάκι, έκανε τη βόλτα του με τη γιαγιά και το μικρότερο αδερφάκι του στην παλιά παραλία, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, έκανε μερικά βήματα πίσω, λόγω της ισχυρής ριπής του ανέμου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η γιαγιά του παιδιού, η οποία δεν μιλούσε ελληνικά, φώναξε στα αγγλικά για βοήθεια. Ευτυχώς, άμεσα κινητοποιήθηκαν και οι περαστικοί. Αντρας βούτηξε γρήγορα στα θάλασσα και έβγαλε αμέσως το παιδί έξω ενώ, ευτυχώς, στο συγκεκριμένο σημείο, στις αρχές της Λεωφόρου Νίκης, τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι το κοριτσάκι, ναι μεν, τρόμαξε πολύ, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε. Το κοριτσάκι διεκομίσθη προληπτικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της πόλεις αφού, η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ στο σημείο ήταν άμεση.

Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά στο λιμάνι – Αναφορές για προσαγωγές διαδηλωτών

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (6/4), έξω από την Πύλη 14 του λιμανιού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο λιμάνι, ωστόσο βρήκε μπροστά της δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στην παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην πόλη.

Προκειμένου να τους απωθήσουν, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν παραταγμένοι στο σημείο, προχώρησαν σε χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων.