28 Μαρτίου, 2024

Θάνος Πετρέλης: Η οικογένεια, η καριέρα και η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Θάνος Πετρέλης: Η οικογένεια, η καριέρα και η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής που έχει τα σουξέ στο «Αίμα» του!

Ο Θάνος Πετρέλης αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, μετρώντας δεκάδες επιτυχίες. Μιλώντας στην «Espresso» αποκαλύπτει ότι αφορμή για να αρχίσει το τραγούδι στάθηκε ένας λοχαγός στον Στρατό.

Επίσης, αναφέρεται στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που γνώρισε μέσα από το πρώτο talent show που έγινε στη χώρα μας, το «Fame Story», και με συγκίνηση μιλάει για τη σύζυγό του Σοφία, με την οποία γνωρίζονται εδώ και 27 χρόνια, αλλά και για τις τρεις πανέμορφες κόρες τους.

thanos petrelis
Στον γάμο του με κουμπάρο τον Φοίβο

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι;

Ξεκίνησα να τραγουδάω ως χόμπι. Η πρώτη φορά που άρχισε να μου μπαίνει στο μυαλό ότι μπορεί να το κάνω επαγγελματικά ήταν στα 19 μου, όταν ήμουν στον Στρατό. Εκεί υπήρχε μια μπάντα του τάγματος, όπου ήμουν τραγουδιστής, και έβλεπα μεγάλη ανταπόκριση από τους φαντάρους και ενθουσιασμό όταν τραγουδούσα. Μάλιστα, είχα την παρότρυνση ενός λοχαγού, που ήταν και επαγγελματίας κιθαρίστας, ο οποίος μου είπε να μην το αφήσω και να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ετσι, λοιπόν, ξεκίνησαν όλα …

thanos petrelis6

Έγινες γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή σου στο «Fame Story». Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος;

Όταν βγήκα από τον Στρατό, ήθελα να κυνηγήσω το όνειρό μου, και είχα πάει σε κάποια καλλιτεχνικά γραφεία για να βρω δουλειά και ξεκίνησα να τραγουδάω σε κάποια μαγαζιά. Πίστευα πολύ στη δύναμη της τηλεόρασης και, όταν είδα τη διαφήμιση στον ΑΝΤ1 για το παιχνίδι, δήλωσα συμμετοχή. Ετσι, λοιπόν, με πήραν, πέρασα όλες τις οντισιόν και είχα τη χαρά να ήμουν από τους συμμετέχοντες στο πρώτο talent show που έγινε στη χώρα μας.

Εάν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα συμμετείχες ξανά;

Θα πήγαινα, εάν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες, δηλαδή εάν ήταν το πρώτο talent show. Εάν ήμουν σήμερα νεαρός και ξεκινούσα τώρα, πάλι ίσως να ήθελα να συμμετέχω, αλλά σίγουρα δεν θα περίμενα ότι θα γινόταν και κάτι μεγάλο και σπουδαίο, εξαιτίας των δεκάδων ριάλιτι που έχουν πλέον βγει.

thanos petrelis2
Με την Ελένη Μενεγάκη και τη Δέσποινα Βανδή στο κέντρο Θάλασσα, το 2005

Θα σε ενδιέφερε να είσαι κριτής σε talent show;

Θα μου άρεσε να είμαι εκεί έχοντας τον ρόλο του βοηθού των παιδιών και όχι του κριτή, γιατί μου κάνει λίγο βαρύ. Λόγω της εμπειρίας που είχα από ριάλιτι θεωρώ ότι θα μπορούσα να βοηθήσω τα νέα παιδιά και επαγγελματικά αλλά και ψυχολογικά.

Βλέπουμε πολλούς συναδέλφους σου να συμμετέχουν σε ριάλιτι που δεν έχουν σχέση με το τραγούδι, όπως το «Survivor». Πώς το κρίνεις; Εσύ θα συμμετείχες;

Στο παρελθόν το έχω κάνει και εγώ, ήμουν στο «Dancing with the Stars», μια και ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία του χορού. Δεν το κατακρίνω σε καμία περίπτωση για όποιον λόγο κι εάν το κάνει καθένας, και ειδικά εάν πρόκειται για οικονομικούς λόγους, διότι ακούμε ότι στο «Survivor» δίνονται πολύ καλά λεφτά. Αναφορικά με εμένα, στο παρελθόν το είχα σκεφτεί να συμμετέχω, σήμερα δεν θα συμμετείχα, έχω μεγαλώσει αρκετά για να βιώνω όλη αυτή την κακουχία.

Εκτός από το τραγούδι, ποια είναι τα χόμπι σου;

Μου αρέσουν ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Στον ελεύθερο χρόνο μου πηγαίνω για μπάλα μαζί με τους φίλους μου.

thanos petrelis7
Φανταράκι στη Μυτιλήνη το 1994

Εχεις κάνει μεγάλες επιτυχίες που έγιναν σουξέ. Ποιο τραγούδι σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Το «Αίμα» είναι ένα τραγούδι που βγήκε πριν από 20 χρόνια και έχει μια μεγάλη δυναμική μέχρι και σήμερα, και ήταν το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα, οπότε και συναισθηματικά έχει μια ιδιαιτερότητα. Επίσης, το τραγούδι που έγινε μεγάλη επιτυχία και με καθιέρωσε και ως όνομα ήταν το «Κερνάω», το οποίο με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου.

Θα ήθελα να αναφερθούμε στην επίσκεψή σου στον Λευκό Οίκο, καλεσμένος του Ντόναλντ Τραμπ. Πώς προέκυψε;

Εχω πολύ καλές σχέσεις με τους Ελληνες στην Αμερική εδώ και χρόνια. Εχω γνωρίσει πολλούς Ελληνες που βρίσκονται σε καίριες θέσεις εξουσίας στις ΗΠΑ. Μέσα από μια τέτοια γνωριμία μού έγινε η πρόσκληση για να βρεθώ στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Ηταν ιδιαίτερα τιμητικό όταν είδα στο e-mail μου την πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο, και τον Ντόναλντ Τραμπ και τη γυναίκα του να με προσκαλούν. Ηταν πολύ ένθερμος και ζεστός ο πρώην πρόεδρος, όχι μόνο με εμένα, αλλά με όλους τους Ελληνες που ήταν παρόντες.

thanos petrelis8
Με τη συζυγό του Σοφία σε διακοπές στη Σαντορίνη

Αλλάζοντας κλίμα, τι είναι αυτό που σε έχει γοητεύσει στη σύζυγό σου Σοφία και τι σημαίνει για εσένα στη ζωή σου;

Με τη γυναίκα μου γνωριζόμαστε πριν ακόμη ασχοληθώ με το τραγούδι. Τότε δούλευα οικοδομή με τον πατέρα μου. Αυτό λέει πολλά πράγματα, γιατί η Σοφία αγάπησε εμένα ως Θάνο και όχι ως τον Πετρέλη τον τραγουδιστή. Γνωριζόμαστε 27 χρόνια και από την αρχή η σχέση μας ήταν καρμική. Είναι στήριγμα σε κάθε μου στιγμή και δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες της δουλειάς μου. Αυτό που έχει κρατήσει τη σχέση μας ζωντανή και δυνατή είναι ότι δεν την αφήσαμε ποτέ να ρουτινιάσει. Πάντα κάνουμε πράγματα μαζί, όπως κάναμε στην αρχή της σχέσης μας.

thanos petrelis1
Στον γάμο του με τη σύζυγό του Σοφία

Εχεις τρεις όμορφες κόρες, την Αγάπη, τη Σήλια και τη Ζένια. Ο Θάνος πώς είναι ως πατέρας;

Είμαι τρελαμένος! Και πριν γίνω μπαμπάς, σε ηλικία 22 ετών, ήθελα να κάνω παιδιά. Η ευθύνη είναι μεγάλη και ειδικά όταν μεγαλώνεις τρία παιδιά, αλλά για εμένα όλες οι κόρες μου είναι ευλογία από τον Θεό!

thanos petrelis3
Με τις κόρες του και τη σύζυγό του

Θέλει κάποια από τις κόρες σου να ασχοληθεί με το τραγούδι και τι απαντάς σε αυτό;

Τραγουδούν και οι τρεις κόρες μου, αλλά δεν μου έχει εκφράσει κάποια τη θέληση να γίνει τραγουδίστρια. Δεν θα τις πιέσω να το κάνουν, ούτε θα τις αποτρέψω. Θέλω ό,τι κάνουν να το επιλέξουν μόνες τους και να είναι ευτυχισμένες.

thanos petrelis4
Μαζί με τη μεγάλη του κόρη Αγάπη

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθούμε στο Vegas Live Stage όπου τραγουδάς μαζί με τον Θέμη Αδαμαντίδη και την Αγγελική Ηλιάδη. Απ’ όσο γνωρίζω, γίνεται χαμός στο μαγαζί. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Οταν μου έγινε η πρόταση να είμαι μαζί με τον Θέμη, δεν μπορούσα να πω «όχι», διότι ήταν τιμή για εμένα να τραγουδάμε μαζί. Με την Αγγελική έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχουμε πολύ καλή χημεία. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τρομερή γιατί υπάρχει μια διασκέδαση όπως τα παλιά καλά χρόνια, με τον κόσμο να χορεύει στα τραπέζια και να περνάει καλά μέσα από την καρδιά του. Επίσης, δισκογραφικά ετοιμάζω μια νέα μου δουλειά, με νέα δισκογραφική εταιρία, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα. Πρόκειται για ένα λαϊκό τραγούδι άκρως ανεβαστικό!

thanos petrelis5
Θέμης Αδαμαντίδης, Θάνος Πετρέλης, Αγγελική Ηλιάδη στο Vegas Live Stageespressonews.gr