28 Μαρτίου, 2024

Θάνατος τριών παιδιών: Τι είπε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης

Θάνατος τριών παιδιών: Τι είπε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης, κατέθεσε την Πέμπτη (16/6) στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών του, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο πατέρας των παιδιών από την Πάτρα, που δεν ήταν παρών σε κανέναν από τους δύο αυτούς θανάτους, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε στην οικογένεια κατά την περίοδο που συνέβησαν οι θάνατοι. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGΑ ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατάθεση του κρίνεται κρίσιμη για να βγουν συμπεράσματα.

Με την Μαλένα να φεύγει από τη ζωή το 2019 στο νοσοκομείο Ελπίς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει στην κατάθεσή του όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Ο πατέρας έλειπε την ώρα του θανάτου του παιδιού και έφτασε άρον άρον στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα ενώ ο άλλος θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει την Μαλένα.

Και στην περίπτωση της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης βρισκόταν εκτός σπιτιού όταν το βρέφος πέθανε και ο ίδιος αναφέρθηκε στη διένεξη/διαζύγιο στο οποίο όδευε το ζευγάρι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε στην κατάθεσή του πως έμενε σε νέο σπίτι που είχε νοικιάσει, κλήθηκε να πάει στο σπίτι όταν η Ίριδα έχασε τη ζωή της και αναφέρει τι είδε μόλις έφτασε στο σπίτι.

Μετά τον Μάνο Δασκαλάκη, θα κληθούν συγγενικά του πρόσωπα να καταθέσουν αλλά και συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Θα κληθούν να μιλήσουν για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι που μεγάλωναν τα τρία παιδιά, πριν φύγουν από τη ζωή το ένα μετά το άλλο.

Με τις καταθέσεις αυτές αλλά και τα πορίσματα για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα πέσει φως στο δράμα της Πάτρας που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.