25 Απριλίου, 2024

Θανάσης Λάλας: Έχασα τα πάντα, αλλά όλοι νομίζουν ότι είμαι πάμπλουτος

Θανάσης Λάλας: Έχασα τα πάντα, αλλά όλοι νομίζουν ότι είμαι πάμπλουτος – Η χιπ χοπ είναι η σύγχρονη ποίηση

Ο Θανάσης Λάλας μίλησε για το πως διαχειρίστηκε τις δύσκολες στιγμές της ζωής του, αλλά και για το νέο βιβλίο που ετοιμάζει με θέμα την πολιτική ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου

O Θανάσης Λάλας επέστρεψε με μία χειμαρρώδη συνέντευξη και αναφέρθηκε σε κομβικές στιγμές της πορείας του και θυμήθηκε τις καλές, αλλά και τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έζησε. Μίλησε για τη σημασία του χρήματος, αλλά και για τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την πληρότητα της ζωής ενός ανθρώπου ενώ αναφέρεται στο πως διαχειρίστηκε τα πράγματα όταν έχασε τα πάντα καθώς και στη θετική πλευρά του να βρίσκεται κανείς στο χείλος του γκρεμού.

«Ένα από τα βασικά πράγματα που χάνει ο άνθρωπος είναι η τόλμη του. Όσο μεγαλώνει φοβάται. Εγώ πιάνω τον εαυτό μου, να έχω κάνει πιο τολμηρά πράγματα, ενώ ήμουν μικρότερος. Το κυριότερο, όμως, που νιώθω τώρα πια είναι ότι αυτά τα οποία φοβάμαι δεν έχουν καμία σημασία στη ζωή. Είναι ασύλληπτο. Η αβεβαιότητα είναι το ενδιαφέρον σε αυτή τη ζωή. Πέντε πράγματα είναι ο άνθρωπος: Χιούμορ, έρωτας, φαντασία, πνευματικότητα και επαναστατικότητα. Αν δεν είναι αυτά, τότε είναι πίθηκος».

Ο Θανάσης Λάλας μίλησε για τη σχέση του με τη δημοσιογραφία, τη συγγραφή και τη ζωγραφική. Τις τρεις βασικές δραστηριότητες, με τις οποίες ασχολείται σε όλη τη ζωή του. «Όλα αυτά είναι μία ιδιότητα. Ήταν μία κεντρική ιδέα που κάτι θέλαμε να πούμε γιατί ποτέ δεν είμαι εγώ, αλλά μία ολόκληρη ομάδα που κάνει αυτά τα πράγματα».

Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις συνεντεύξεις που είχε κάνει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στον Εμίρ Κουστουρίτσα και στον Κώστα Σημίτη. «Ετοιμάζω βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το υλικό είναι πολύ μεγάλο. Ο κόσμος θα δει πραγματικά έναν άνθρωπο που σκέφτεται τελείως τρελά, την ώρα που είναι στο δωμάτιο της εξουσίας. Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν βρίσκονται στο δωμάτιο της εξουσίας».