9 Δεκεμβρίου, 2023

Τέμπη: Μεταφέρεται ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του δυστυχήματος σε κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ

Ο 21χρονος Γεράσιμος έδωσε μεγάλη μάχη για την ζωή του, νοσηλευόμενος για 9 ολόκληρους μήνες στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, αλλά και μια ομάδα εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, ο Γεράσιμος – Ιάσονας Γεωργιάδης, μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών, αναχώρησε σήμερα το πρωί, με ειδική πτήση, μέσω της 110 Π.Μ. Λάρισας, για τις ΗΠΑ, προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, στην Βοστώνη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, 0 21χρονος Βολιώτης φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έδωσε μεγάλη μάχη για την ζωή του, νοσηλευόμενος για 9 ολόκληρους μήνες στο Νοσοκομείο Λάρισας, τους περισσότερους εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι, μεταφέρθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε όμως, μόνο 10 μέρες, καθώς η προσβολή του από ενδονοσοκομειακό μύκητα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Ελλάδα, δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστεί κι έτσι, επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο 21χρονος Ιάσονας – Γεράσιμος Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μετωπική σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα την πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς 57 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 181 τραυματίστηκαν.

thetoc.gr