Τάσος Ξιαρχό: «Ο πατέρας μου ήταν συχνά μεθυσμένος και μας κυνηγούσε με την καραμπίνα να μας σκοτώσει»

Τάσος Ξιαρχό: «Ο πατέρας μου ήταν συχνά μεθυσμένος και μας κυνηγούσε με την καραμπίνα να μας σκοτώσει»

Ο γνωστός χορογράφος Τάσος Ξιαρχό μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία, που βίωσε κατά τα παιδικά του χρόνια

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση στην Τατιάνα Στεφανίδου προχώρησε ο Τάσος Ξιαρχό και μίλησε μεταξύ άλλων για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε δίπλα στον πατέρα του. Όπως ανέφερε ο γνωστός χορογράφος, έχει βιώσει πολλά περιστατικά βίας με θύτη τον πατέρα του, πριν εγκαταλείψει εκείνον και την μητέρα του, όταν ακόμα πήγαινε στην πέμπτη δημοτικού.

«Έχω βιώσει πολύ σκληρές στιγμές. Ερχόμενος μετά από περίπου είκοσι χρόνια από όταν ήμουν παιδάκι, βλέπω ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με τον πατέρα μου, με την μητέρα μου και όλα είναι καλά. Κάνοντας παιδιά σε πολύ μικρές ηλικίες, βλέπεις ότι η ζωή σου παίρνει άλλη τροπή. Ξαφνικά μαντρώνεσαι μέσα στο σπίτι με οικογένεια και μπορεί να σου βγουν κάποια περιστατικά που είναι βίαια», δήλωσε αρχικά σχετικά με τους γονείς του.

Τάσος Ξιαρχό: Μπορεί να ήταν πολύ μεθυσμένος ο μπαμπάς μου και να κυνηγάει εμένα και την μητέρα μου με μία καραμπίνα

Όσον αφορά τα περιστατικά βίας, που έζησε: «Πολλή βία στα παιδικά μου χρόνια. Όταν ένα παιδάκι έχει ως πρώτη ανάμνηση αίμα από ξυλοδαρμό, είναι σκληρό. Έχω πολλές ιστορίες. Μπορεί να ήταν πολύ μεθυσμένος ο μπαμπάς μου και να κυνηγάει εμένα και την μητέρα μου με μία καραμπίνα να μας σκοτώσει. Την επόμενη μέρα μας ζητούσε συγγνώμη, μόνο την μητέρα μου χτυπούσε. Όλη η βία διοχετευόταν στην γυναίκα, για αυτό μεγάλωσα με αγάπη προς τις γυναίκες».

Στη συνέχεια, ο Τάσος Ξιαρχό παραδέχτηκε πως πολλά από τα περιστατικά που συνέβησαν τότε, προσπαθούσε να τα σβήσει από τη μνήμη του. Πλέον, όμως, όπως αναφέρει, οι εικόνες αυτές έρχονται στο μυαλό του πιο έντονες από ποτέ.
«Θυμάμαι τα συναισθήματα, που είχα τότε. Πολλές φορές, η μνήμη μου έσβηνε μόνη της, το μυαλό μου απωθούσε τις μνήμες. Όσο περνούν τα χρόνια, θυμάμαι περισσότερα πράγματα. Είναι ξεκάθαρα κομμάτι επιβίωσης. Ο οργανισμός μου το έδιωχνε τότε και το έφερνε μπροστά μετά από πολλά χρόνια, ακόμα κι όταν έβλεπα ταινίες. Συμβαίνει συχνά πλέον, έχω αναμνήσεις που είναι τρόμος. Είναι σαν να βλέπω ταινίες στον ύπνο μου. Μία ημέρα η μαμά μου με ρώτησε “Θέλεις να φύγουμε;” και είπα “πάμε”. Μείναμε τελικά με τον μπαμπά μου μέχρι την πέμπτη δημοτικού. Είδαμε πολλά, που δεν μπορούν να ειπωθούν τηλεοπτικά», δήλωσε.

Τάσος Ξιαρχό: «Όταν ήμουν 6 ετών με βίασε ένα αγόρι – Mου έκλεινε το στόμα για να μην ακούγομαι»

Καλεσμένος παλιαότερα στην εκπομπή «The 2Night Show» ο Τάσος Ξιαρχό, είχε ξαναμιλήσει για τα δύ παιδικά του χρόνια, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του αλκοολικού πατέρα του. «Θυμάμαι ωραίες στιγμές από τότε που χώρισε η μητέρα μου με τον πατέρα μου. Τότε άνοιξαν τα φτερά μου. Χάρηκα πάρα πολύ όταν χώρισαν οι γονείς μου. Έζησα πολύ βίαιες καταστάσεις γιατί ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός» ανέφερε, αρχικά, ο ταλαντούχος χορευτής και performer.

«Τα παιδικά μου χρόνια τα περάσαμε στο πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών και ποτού. Μαθαίναμε όλοι μαζί κι εγώ σαν παιδί πώς να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιους ανθρώπους. Άσχημες καταστάσεις. Πολλή βία. Όχι σε εμένα, πάντα στις γυναίκες. Γι’ αυτό έχω μια ανάγκη να προστατεύω τις γυναίκες. Αυτό είχε γίνει σώμα πλέον σε εμένα, αλλά από την πρώτη ημέρα κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είναι έτσι. Η πρώτη μου ανάμνηση σαν παιδί είναι αίματα. Τώρα είμαστε καλά με τον πατέρα μου. Με τη μητέρα μου η σχέση μου είναι τρομερή. Και με τους δυο είμαστε καλά. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Τάσος Ξιαρχό δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι οι γονείς του δεν τον βοήθησαν ποτέ και εξήγησε πώς έπεσε στα δίχτυα του νεαρού άντρα που ασέλγησε πάνω του, στην ηλικία των έξι ετών. «Πηγαίνοντας στην παλιά μου γειτονιά, μου ήρθε μια ανάμνηση σαν σφαλιάρα. Όταν ήμουν 6 ετών με βίασε ένα αγόρι της γειτονιάς. Εκεί είχε μόνο λίγα σπίτια και χωράφια. Πριν από λίγες ημέρες με όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν στην τηλεόραση και σκαλίζοντας το παρελθόν, μου ήρθαν κι άλλα πράγματα, όπως ότι μου έκλεινε το στόμα για να μην ακουστώ. Ποτέ δεν με βοήθησαν οι γονείς μου ή να με σώσουν από κάτι άλλο. Η μητέρα μου φοβόταν μήπως φάει ξύλο. Ένα παιδί 6 ετών μπορεί να θεωρήσει ότι είναι φυσιολογικό. Ποτέ δεν με ρώτησαν οι γονείς μου αν είμαι καλά. Οι γονείς μου το έμαθαν όταν το είπα δημόσια, ποτέ δεν με ρωτούσαν αν είμαι καλά».

 1,492 total views,  4 views today

.