19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το εργασιακό δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το εργασιακό δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του Μητσοτάκη

Φουλ επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Η ώρα της κορύφωσης της μάχης για το εργασιακό νομοσχέδιο μέσα στη Βουλή έφτασε για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εργασιακό νομοσχέδιο: Φουλ επίθεση από Τσίπρα στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου-ολετήρα όπως το χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρώτη του παρέμβαση στο Κοινοβούλιο μετά την παρεμπόδισή του από τον Πρόεδρο κ. Τασούλα να μιλήσει την προηγούμενη Παρασκευή για να καταγγείλει τον πρωθυπουργό και την άρνησή του να δώσει εξηγήσεις για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το εργασιακό δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο το οποίο προσωρινά καλύφθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας αναπτύσσοντας πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν καν στα χρόνια των μνημονίων και την πίεση του ΔΝΤ. Θα τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και θα επισημάνει ότι εάν η ΝΔ εξέλαβε ως αδυναμία ή αδράνεια την υπεύθυνη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης τώρα θα διαπιστώσει ότι έκανε λάθος. Αναμένεται συγχρόνως να καταγγείλει τις θατσερικής εμπνεύσεως πολιτικές που εφαρμόζονται και αποτυπώνονται τόσο στο πτωχευτικό, όσο και στο εργασιακό και ασφαλιστικό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρο και ο Τασούλας

Από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λείψει αναφορά και στα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής όταν ο Κ. Τασούλας έκλεισε τα μικρόφωνα απαγορεύοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει. Και αναμένεται να πει ότι αυτό συνέβη κατ’ εντολήν του Μαξίμου που έστειλε «ραβασάκια» στο προεδρείο ώστε να απαγορευτεί η παρέμβαση του ενώπιον του Σώματος για ένα θέμα που «καίει» όπως αυτό των χρεών της ΝΔ που έχουν εκτιναχτεί κι έχουν αγγίξει τα 342 εκατομμύρια ευρώ.

Εκ παραλλήλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να κάνει αναφορά και στις εξελίξεις περί το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να κάνει συστάσεις προς τους πολίτες να μην το επιλέγουν για τον εμβολιασμό.