25 Απριλίου, 2024

Συντετριμμένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη:Έκλαιγα και με,,,,,,,

Συντετριμμένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Έκλαιγα και με κρατούσε από το χέρι…»

Η συγκίνηση της καλλιτέχνιδας

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δε μιλά συχνά δημόσια, με την ίδια σε μία περίπτωση να λυγίζει μπροστά στην κάμερα για τις δύσκολες προσωπικές της στιγμές.

Η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια, που πρόσφατα «ξέσπασε» εναντίον πρώην υπουργού, μίλησε για το σπίτι στην Κινέτα, το οποίο είχε καεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή, για το πώς περνά τον χρόνο της, αλλά και την παράσταση που έπαιξε, λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Ήταν το σημείο εκείνο της συνέντευξης στο οποίο η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Σε ερώτηση για το εάν έχει σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα κοστούμια που έχει φορέσει στην τεράστια καριέρα της, είπε ότι «σκέφτηκα να διορθώσω το σπίτι μου στην Κινέτα, όσο μπορώ, και τα κοστούμια που υπάρχουν, να κάνω μια έκθεση και να τα βλέπει ο κόσμος».

Συνεχίζοντας για τη φωτιά που έπιασε το σπίτι της στην Κινέτα, ανέφερε: «Ήμουν τα χαράματα 6-7 μέσα στο σπίτι το καμένο και μπήκαν κάτι φίλοι και κάποιοι ξένοι άνθρωποι, ήρθαν και με χάιδευαν και περίμεναν να με δουν να κλαίω. Δεν έκλαιγα, απλώς κοίταγα μόνο το σπίτι. Πήρα μεγάλη στεναχώρια, αλλά το ξεπέρασα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει καμένο». Επίσης, δήλωσε ότι το φτιάχνει σιγά-σιγά.

Η συγκίνηση για τον χαμό του συζύγου της

Επίσης, αναφέρθηκε στην απώλεια του συζύγου της, Ανδρέα Πολίτη, και το γεγονός ότι συνέχισε να παίζει στο θέατρο. «Πήγα και θυμάμαι έκλαιγα και ο Ντίνος (Ηλιόπουλος) μου κρατούσε το χέρι, συγγνώμη», εξήγησε σε κλάματα και συνέχισε: «Μου το το έσφιγγε τόσο δυνατά και σιγά – σιγά συνήλθα και βγήκα και έπαιξα».

Οικονομική κατάρρευση για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Ξέρω μόνο να τα ξοδεύω, ήταν αμέτρητα και μου άρεσε να…»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποτελεί ένα «μύθο» όχι μόνο για τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στο πώς έχει ζήσει η ίδια τη ζωή της, με την ίδια να μην κρύβει το πώς έχει ξοδέψει τα ουκ ολίγα χρήματά της.

Στο πλαίσιο της εξομολόγησής της, μάλιστα, η μεγάλη ντίβα έκανε και σύγκριση ανάμεσα στον Σταύρο Νιάρχο και τον Αριστοτέλη Ωνάση. «Μπορεί ο Νιάρχος να μου έστελνε σπιρτόκουτα γεμάτα χρυσές λίρες για ένα και μόνο τραγούδι, όμως δεν μπορεί κανείς να τον συγκρίνει με τον γλεντζέ Ωνάση. Ο Σταύρος ήταν μοναχικό άτομο, ο δε Αρίστος ο πιο γλεντζές». Η Ζωζώ υπήρξε, αναμφισβήτητα, μια από τις πιο καλοπληρωμένες γυναίκες του θεάτρου και του τραγουδιού, μια και είχε «διανύσει» χιλιόμετρα στις πίστες και τις θεατρικές σκηνές για να χτίσει το όνομά της ως «βασίλισσα της νύχτας».

Και πάντα, όπως και η ίδια έχει αποκαλύψει, τα χρήματά της τα σκορπούσε. «Τα χρήματα που έβγαζα τα σκορπούσα στα λούσα. Αγόραζα φορέματα από μεγάλους οίκους μόδας τόσο για τη δουλειά μου όσο και για την προσωπική μου ζωή. Μου άρεσε να φορώ πάντοτε καινούργια τουαλέτα. Θέλω να κάνω ένα μουσείο και να εκθέσω όλα μου τα ρούχα. Με έραβε ο Γιώργος Σκαλιντό, ο οποίος ήταν πανάκριβος. Ήταν από τους ράφτες του θεάτρου που έραβαν μόνο όσες είχαν οικονομική άνεση. Εγώ, επειδή δούλευα στα κέντρα και τα θέατρα, μπορούσα και τα έδινα. Ήταν αμέτρητα χρήματα. Δεν ξέρω από χρήματα. Ξέρω μόνο να τα ξοδεύω. Ήθελα να τα τρώω, για να κάνω το κέφι μου» έλεγε η ίδια σε μια από τις συνεντεύξεις της πριν από λίγα χρόνια, δείχνοντας εμφανώς ότι μία υπήρξε «βασίλισσα της νύχτας» και έπειτα από αυτή το χάος.

Οι κληρονόμοι της περιουσίας που απέμεινε

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Χάι» παραχώρησε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σπίτι της στην Κινέτα, μέρος του οποίου κάηκε, στις πλαστικές επεμβάσεις και στα χρήματα που έβγαλε από την καριέρα της, ενώ αποκάλυψε ποιοι θα πάρουν την περιουσία της, καθώς δεν έχει κάνει διαθήκη.

Που σας βρίσκουμε την περίοδο αυτή;

Με βρίσκετε στην αγαπημένη μου Κινέτα. Το σπίτι είναι καμένο, δεν υπάρχει τίποτα από αυτή τη διώροφη κατοικία που είχα, παρά μόνο το ισόγειο. Είναι ένας χώρος που με εξυπηρετεί πολύ, γιατί έχει τη βεράντα με θέα τη θάλασσα. Είναι ονειρεμένα, εδώ ξεχνώ τα πάντα βλέποντας τη θάλασσα. Κατεβαίνω 140 σκαλοπάτια για να κάνω μπάνιο στη θάλασσα, γιατί είμαι στο ύψωμα.

Ποτέ. Νομίζω ότι είμαι καλή. Βάζω μια καλή κρέμα και ζω μια ήσυχη ζωή.

Το σπίτι στην Κινέτα γιατί δεν το φτιάχνετε;

Λόγω κόστους. Ότι χρήματα είχα και δεν είχα, τα έβαλα σε αυτό το σπίτι. Παρότι βλέπω από πάνω τα καμένα, το έχω συνηθίσει. Ξεπέρασα τη στεναχώρια. Την ημέρα που κάηκε, ήμουν μακριά και όταν γύρισα και το είδα, δεν έκλαψα καθόλου. Ήρθαν οι δημοσιογράφοι και τους έκανε εντύπωση αυτό.

Σκεφτήκατε να το πουλήσετε;

Μου είπαν πολλοί ότι μπορώ να πάρω καλά χρήματα, αλλά δεν το σκέφτομαι. Βρέθηκε κάποιος κάποτε πριν καεί και μου πρόσφερε πάρα πολλά λεφτά, αλλά δεν το πουλάω. Νομίζω ότι η θάλασσα είναι μόνο εδώ στην Κινέτα, ότι δεν υπάρχει άλλου. Αργότερα τι θα γίνει δεν ξέρω. Εγώ «έφτιαξα» την Κινέτα, περνούσαν τα λεωφορεία και έκαναν στάση λέγοντας «εδώ είναι το σπίτι της Ζωζώς». Έβγαλαν και δρόμο στο όνομα μου. Έκανα πολλά πράγματα για την Κινέτα, δωρεάν χοροεσπερίδες και άλλα. Έχω δώσει τον εαυτό μου σε αυτή την περιοχή.

Βγάλατε χρήματα από την ομολογουμένως τεράστια και αξιοζήλευτη καριέρα σας;

Χρήματα έβγαλα πάρα πολλά! Καταρχήν το σπίτι στην Κινέτα μου στοίχισε πάρα πολύ. Είμαι όμως σπάταλη, γιατί έχω τεράστιο βεστιάριο. Δεν θα βάλω ποτέ κάτι παλιό σε κάποια δουλειά, αλλά θα ράψω κάτι καινούργιο. Είναι αρρώστια αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να κρατήσω χρήματα.

Έχετε κάνει διαθήκη;

Δεν έκανα. Έχω ανίψια και θα μοιραστούν ό,τι έχω. Έχω και ένα διαμέρισμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είχα άλλα 3-4 τα οποία νοίκιαζα. Μετά άρχισα να τα πουλάω.

Γιατί τα πουλήσατε;

Δεν ξέρω γιατί. Είχα-τρέλα, δεν ήμουν στα οικονομικά καλή, η μάνα μου όσο ζούσε, με βοηθούσε. Τα έτρωγα τα χρήματα στον εαυτό μου, να βγω ωραία, να πάρω κοσμήματα. Όλα αυτό βέβαια, πάντα για τη δουλειά μου.